Galerii. Folgil leidub tänavamuusikuid professionaalidest algajateni

Kristi Tirmaste
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Folk toob peale ametlike festivali artistide kohale ka hulga tänavamuusikuid, kelle seas on nii tuntud professionaale kui ka päris algajaid. Muusikute arvates ei ole raha teenimine sugugi mitte kõige tähtsam esinemise osa, kuid mõnel on õnnestunud teenida koguni sada eurot tunnis.

Reede õhtul võis folgialal kohata tänavamuusikuid suisa iga mõne meetri tagant. Kõige suurema pealtvaatajate hulga olid endale napsanud ansambli Äge Brass liikmed, kelle hulka kuuluvad Alari Piispea Kõrsikutest, ansamblist Genialistid tuntud Karl Laanekask ning Tanel Aavakivi Estraadiraadiost.

Kuigi kaasaelajaid oli ansamblil Äge Brass mitukümmend, siis inimesi kogunes juurde veelgi rohkem, kui mitu professionaalset muusikut loo "Emajõe jutustus" taustaks spontaanselt laulma ühinesid. Üheks liitujaks oli Untsakate liige Jaanus Jantson, kelle sõnul olid Äge Brass liikmed talle tuttavad ning ootamatu ühinemisega üritati neile natuke nalja teha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles