Folgipeo kebabikuningas

Egon Valdaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marek Toom
Marek Toom Foto: Kristi Markov

Sel suvel esimest suurt juubelit tähistav Marek Toom on vägev mehemürakas, kelle kebabid lummavad Viljandi folgi külalisi tänavu juba üheksateistkümnendat korda, mis teeb temast festivali toiduala ühe pikaajalisema tegija.

Marek Toomi pereettevõtted on Pinska külalistemaja ja Raudnaela kõrts. Poeg Karl Toom toob Eestile kuulsust Saksamaa profiliigas ja Eesti koondises käsipalli mängides. Marek Toomi sugulased ja sõbrad ütlevad, et ta on äärmiselt rahulik ja tore mees, kes mõtleb asjad enne põhjalikult läbi ja alles siis teeb.

Päril sirgunud Marek Toom armastas maast madalast sporti, muu hulgas oli ta innukas võrkpallimängija. 1993. aastal sattus ta koos abikaasa Angelika Toomiga Rootsi, kus nad elasid neli aastat. «Töötasime heategevusorganisatsioonis, ostsime kokku riideid ja muud tarvilikku, mida lähetasime sõtta sattunud riikide hädalistele, näiteks Mosambiiki ja Nicaraguasse. Mina juhatasin ühtlasi kasutatud riiete poodi,» räägib Angelika Toom.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles