Kõikjal Eestis algab suure tuleohuga aeg

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kõikjal Eestis algab suure tuleohuga aeg.
Kõikjal Eestis algab suure tuleohuga aeg. Foto: Ants Liigus

Laupäevast on metsas lahtise tule kasutamine keelatud. Päästeamet ning politsei- ja piirivalveamet teevad koostööd ujumis- ja lõkkekohtades patrullimiseks.

Eelolev nädalavahetus tõotab tulla suviselt kuum ja kuiv. Alates laupäevast, 28. juulist kehtib kogu Eesti Vabariigi territooriumil kuiva ja kuuma ilma tõttu suure tuleohuga aeg. See toob kaasa lisapiirangud eelkõige metsas tegutsemisel. Päästeametile tähendab suure tuleohuga aeg kõrgendatud tähelepanu pööramist inimeste käitumisele looduses ringi liikudes ja toimetades.

«Sel nädalavahetusel jälgivad nii päästeamet kui ka politsei- ja piirivalveamet kõrgendatud tähelepanuga inimeste ohutut käitumist nii veekogu ääres kui ka looduses,» ütles päästeameti peadirektori asetäitja Tauno Suurkivi.

See on esimene selline ühisaktsioon ning Suurkivi sõnul on tänuväärne, et oma põhitöö kõrvalt jätkub politseinikel jõudu pöörata tähelepanu ka päästele. Samuti on politsei- ja piirivalveameti helikopter kõrgendatud valmiduses, et reageerida kiiresti ka väiksematele sündmustele.

Suurkivi kutsus üles vabatahtlikke andma tavapärasest veelgi suuremat panust oma kogukonnas turvalisuse hoidmiseks. «Ainult üheskoos tegutsedes muudame Eestimaa turvalisemaks,» toonitas ta.

Suure tuleohuga ajal on keelatud metsas ja maastikul suitsetamine, grillimine, lõkke tegemine ja igasugune lahtise tule kasutamine, sealhulgas ka selleks ettevalmistatud kohtades nagu ametlikel lõkkeplatsidel.

Vältida tuleb ka mootorsõidukiga sõitmist. Auto tuleks parkida mittesüttivale pinnasele ja mitte sõita ATV-ga turbasel pinnal. Auto väljalaskesüsteem võib kuiva looduse süüdata ja ATV-ga turbapinnal sõites võib koguneda turbamulla tolm sõiduki summutile ning selle kuumenedes ja tagasi maapinnale kukkudes võib puhkeda tulekahju.

Rohkem infot tuleohtuse kohta leiab siit.

Infot ohutuks grillimiseks ja lõkke tegemiseks saad küsida ka päästeala infotelefonilt 1524.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles