Pärimeetri pääse on tunduvalt kallimaks läinud (3)

Margus Haav
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pääse festivaliala piiritlevasse pärimeetrisse maksab tänavu 5 eurot.
Pääse festivaliala piiritlevasse pärimeetrisse maksab tänavu 5 eurot. Foto: Valdo Ots

Nii nagu eelmistel aastatel on ka tänavu Viljandi pärimusmuusika festivali ala piiritletud pärimeetriga. Kui varasematel aastatel tuli sellele pääsemise eest tasuda 2 eurot, siis tänavu on see summa tõusnud 5 euroni. Kuigi festival alles algas, on Sakala poole pöördunud juba mitu pahast kodanikku, kes peavad hinda põhjendamatult kõrgeks. Viis eurot tagab ühekordse pääsu pärimeetrisse, uuesti sisenemiseks tuleb osta uus pilet.

Festivali pressipealik Heli Luik ütles, et mõistab inimeste pahameelt, kuid lisas, et aeg on läinud edasi ja hinnad on kõikjal tõusnud.

«Selle eest oleme kontserdipileti hinnad jätnud mõistlikule tasemele, lisasime eelmüüki noortepasse ja kutsume kõiki üles kontserte nautima,» rääkis Luik. «Pärimeetrisse on vaba pääs hommikust kella 14-ni ja pühapäeval terve päeva.»

Pärimeetrisse pääsuks ei pea piletit lunastama festivali passide ja päevapasside omanikud ning kontserdipiletite omanikud.

«Pärimeeter on vajalik, sest nii saab iga külastaja nautida folki kõige ehedamalt,» selgitas Luik. «See ei ole tehtud kellegi kiusamiseks, vaid soovist muusikahuvilisele külastajatele veelgi paremat elamust pakkuda.»

Alla 12-aastastelt (kaasa arvatud) ja pensionäridelt tunnistuse olemasolu korral alale sissesaamise eest raha ei küsita. Pärimeeter on avatud neljapäevast pühapäevani kella 11–2.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles