Etnokulpide omanikud valib rahvas

Sakala
, sakala@sakalakirjastus.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Muusik Margus Põldsepp
Muusik Margus Põldsepp Foto: Elmo Riig / Sakala

Eesti pärimusmuusika keskus jagab koostöös Raadio 2ga 15. oktoobril Viljandis pärimusmuusika lõikuspeol tänavusi etnomuusika auhindu, mille võitjad on valinud rahvas.

Etnokulbiks ristitud auhindu antakse kuues kategoorias: parim album, ansambel, pärimuslaulik, holalaulik, instrumentalist ja lugu.

Võitjad selguvad Raadio 2 kodulehel korraldatava avaliku hääletuse teel. See algas 28. septembril ning kõigil on võimalik oma hääl anda kahe nädala jooksul.

Pärimusmuusika keskuse juhataja Ando Kiviberg märkis, et Etnokulp on kõnealuses žanris ainus auhind rahva lemmikutele.

«Tõsi, auhinnagalal annavad ka Raadio 2 ja pärimusmuusika keskus välja oma eriauhinnad, kuid rõhk on ikkagi muusikasõprade arvamusel,» selgitas Kiviberg.

«Teadmine, kelle viimase aja muusikalist tegevust kuulajad kõige kõrgemalt hindavad, on tähtis nii muusikutele kui kontserdikorraldajatele.»

Kiviberg tõdes, et etnomuusika mõiste on väga lai, ulatudes puhtast pärimusest džässi ja rokiga segatud loominguni.

«Seepärast pakkusime koostöös Raadio 2 saatega «Etnokonservid» igas kategoorias välja mõned nominendid, kuid lubame ka hääletajatel oma ettepanekutega lagedale tulla,» rääkis Kiviberg. «Peamine on see, et kandidaadid viljeleksid pärimuslikku muusikat. Ainus erand on parima holalauliku kategooria, kuhu sobivad viimasel ajal populaarsust kogunud autorilaulude esitajad.»

Viimati pisteti Etnokulbid parematele pihku eelmise aasta märtsis Tartus festivalil «MAAjaILM». Toona võidutsesid ansamblid Paabel, Zetod, Svjata Vatra ja Nolens Volens ning muusikud Sandra Sillamaa ja Margus Põldsepp.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles