Suureneva käibega Cleveron teenis poole aastaga kaks miljonit eurot kasumit

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Cleveroni asutajal ja juhil Arno Kütil on põhjust rõõmustada, sest nii ettevõtte käive kui kasum on tänavu suure hüppega kasvanud ning ees ootab pikk lepingutega tagatud tööjärg.
Cleveroni asutajal ja juhil Arno Kütil on põhjust rõõmustada, sest nii ettevõtte käive kui kasum on tänavu suure hüppega kasvanud ning ees ootab pikk lepingutega tagatud tööjärg. Foto: Elmo Riig

Paar nädalat tagasi uudset eramajade juurde mõeldud pakikappi katsetama asunud aktsiaselts Cleveron tegi esimese poolaastaga suure käibehüppe ning liigub ülespoole kiiremas tempos, kui omanikud mullu loota julgesid.

Esimese poolaasta käive oli pakiroboteid ja -automaate tootval ettevõttel 18 miljonit eurot ning kasumit teenis ta kaks miljonit. Eelmise aasta kogukäive oli 11 miljonit eurot ning kasum oli 700 000 eurot.

Ettevõtte omaniku Arno Küti kinnitusel tuleb selle aasta käive kindlasti üle 40 miljoni euro, sest aasta lõpuni on ettevõtte tootmine lepingutega kaetud. «Praeguses tehases pole me suutelised rohkem tootma,» tunnistas Kütt. Lahendus on aga ukse eest, sest juba augusti lõpus peaks valmis olema Cleveroni uus tehas, mis toob ettevõttele juurde senisest kaks korda rohkem ruumi.

Uue tehase rajab Reinu tee äärde Viljandi ettevõte VMT Ehitus. 7500 ruutmeetri suuruse tootmishoone ehitus ja tehase sisseseade lähevad maksma neli miljonit eurot.

Ehitus algas jaanuaris. Praegu on Cleveronil pisut üle 3000 ruutmeetri suurune tootmishoone, kus on koos nii robotite tootmine kui nende arendustöö.

Cleveroni pakirobotite suurim klient on maailma suurim kaubamaja, enamasti Põhja-Ameerikas tegutsev Walmart. See kauplusekett tellis Viljandist esmalt 100 ja siis veel 500 robotit. Tänavu kasvavad tellimused veelgi.

Hispaanias on Cleveronil koostöö suure rõivamüüjaga, kelle tuntuim kaubamärk on Zara.

Mullu detsembri viimasel päeval hakkas Inglismaal Manchesteris tööle Cleveroni tehases valmistatud pakirobot ning sellega katsetab Suurbritannia suuruselt kolmas kauplusekett ASDA roboti sobivust oma klientidele.

ASDA-l on Suurbritannias 600 kauplust ja veebipood ning see on riigi suuruselt kolmas jaekaubanduskett. Suuremad on Tesco ja Sainsbury.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles