Põlve otsast hea põlve juurde oli päris pikk tee

Margus Haav
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tüüpilise folgilise evolutsioon läbi kahe aastakümne. Pildil kujutatud mees põhineb tõsielul. Modelli tungival soovil on nimi muudetud.
Tüüpilise folgilise evolutsioon läbi kahe aastakümne. Pildil kujutatud mees põhineb tõsielul. Modelli tungival soovil on nimi muudetud. Foto: Margus Haav

Viljandi pärimusmuusika festival alustas ajaloolt tolmu kloppimisega. Ja tuleb nentida, et tema ajalugu on juba päris pikk. Kui meenutada aastat 1993, mil esimene pidu maha peeti, võib nooremapoolsetel inimestel olla raske uskuda, et kõik oli tõepoolest niimoodi ja sugugi mitte väga ammu.

Aastal 1993 oli Eestil iseseisvus käes ning vaja oli mõelda, mida saavutatud vabadusega õieti peale hakata. 1993 oli see aasta, kui masendavale hüperinflatsioonile õnnestus pidur panna ja oma raha oli ka kenasti olemas. Majandus kosus pisitasa ja raha hakkas järjest rohkem liikuma. Iga vähegi ettevaatlikumat sorti inimene katsus midagi «maale tuua». Margariini või spordisokke näiteks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles