Kivi Pagari edule aitavad kaasa oskused ja usaldusväärsus

Eda Kivisild
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kivi Pagari poes on leti taga pidevalt järjekord, sest kliendid võivad olla kindlad, et müügil on alati värsked kringlid ja saiakesed.
Kivi Pagari poes on leti taga pidevalt järjekord, sest kliendid võivad olla kindlad, et müügil on alati värsked kringlid ja saiakesed. Foto: Marko Saarm

Arvatavasti teavad vähesed, et juba enne teist ilmasõda oli Jakobsoni ja Kivi tänava nurgal pagariäri. Toona kandis see J. Luts­bergi nime. Viimased 26 aastat tegutseb seal Kivi Pagar. Küpsetatud on selles majas ka sõja ajal ja nõukogude perioodil, nii et siis vahetpidamata umbes 80 aastat.

Osaühingu Kivi Pagar juhatuse liige Ülle Aule teab maja ja küpsetuskoja ajaloost palju.

«Lutsberg tuli Viljandisse Kilingi-Nõmmest, tema tütred Marta ja Milvi elasid selles majas ka hiljem. Nemad andsid mulle ühe foto 1930-ndate lõpust, sellel oli pagariäri uks sama koha peal, kus praegugi. Nõukogude Eesti ajal seda sissekäiku polnud, aga just see foto aitas kaasa maja endise ilme taastamisele.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles