Muuseumist sihtasutuse tegemine kerkis uuesti üles

Karl-Eduard Salumäe
, arvamustoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandi linnavalitsus sai kultuuriministeeriumilt minister Indrek Saare allkirjaga pöördumise, milles palutakse sihtasutuse Viljandi Muuseum asutamise küsimus esimesel võimalusel volikogu ette viia. Linnapea Madis Timpson ütleb, et riigiga tasub hästi läbi saada ja koostööd teha, kuid peab teemat oma inimestega arutama.
Viljandi linnavalitsus sai kultuuriministeeriumilt minister Indrek Saare allkirjaga pöördumise, milles palutakse sihtasutuse Viljandi Muuseum asutamise küsimus esimesel võimalusel volikogu ette viia. Linnapea Madis Timpson ütleb, et riigiga tasub hästi läbi saada ja koostööd teha, kuid peab teemat oma inimestega arutama. Foto: Elmo Riig

Pärast enam kui aastast vaikelu on kultuuriministeerium neli aastat tagasi mahahõigatud plaani muuta Viljandi muuseum sihtasutuseks uuesti käsile võtnud ja soovib sellega võimalikult kiiresti ühele poole jõuda. Mullu sügisel tööd alustanud linnapea tahab aga kõigepealt selgeks saada, millist kasu niisugune ümberkorraldus toob.

Ministeerium saatis Viljandi linnavalitsusele pühapäeval kultuuriminister Indrek Saare allkirja kandva pöördumise, milles palutakse «mõlemale poolele hästi teada» sihtasutuse asutamise küsimus volikogu ette viia. Ühtlasi on kirjaga kaasas ühiste kavatsuste kokkuleppe ja sihtasutuse asutamislepingu eelnõu, mille kohta oodatakse linnalt tagasisidet.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles