Maxima omanik sai loa osta Bauhofi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Konkurentsiameti lubas äriettevõttel Vilniaus Prekyba osta Myinvest Groupilt ehitusmaterjalide ja aiakaupade müügiketi Bauhof.
Eesti Konkurentsiameti lubas äriettevõttel Vilniaus Prekyba osta Myinvest Groupilt ehitusmaterjalide ja aiakaupade müügiketi Bauhof. Foto: Marko Saarm

Baltimaade kaubandus- ja äriettevõte Vilniaus Prekyba, millele kuulub muu hulgas Maxima poekett ja Euroapotheca apteegikett, sai Eesti konkurentsiametilt loa osta Myinvest Groupilt ehitusmaterjalide ja aiakaupade müügikett Bauhof.

Konkurentsiamet otsustas, et Bauhofi omaniku muudatus ei too endaga kaasa konkurentsiolukorra olulist kahjustamist kaubaturul, eelkõige turgu valitseva seisundi tekkimise või tugevnemise kaudu.

Juuli keskel sõlmisid Myinvest ja Vilniaus Prekyba tütarfirma Ermi Group leppe, mille kohaselt viimase tehinguks loodud tütarfirma Ermi ostab Bauhofi jaeketi. Tehingu maksumust pooled ei avalikusta, kuid Leedu ärilehe Verslo Žinios hinnangul jääb müügihind 35 miljoni euro juurde.

Ermi Groupi äriline eesmärk on luua ehitusmaterjalide ja kodukaupade Eesti jaemüügikett kõikides maakondades ja nende tõmbekeskustes. Ettevõte plaanib samuti ühtlustada UAB Ermitažas ja Eesti tegevust internetikaubanduses, logistikas ja toodete hankimisel. Nende eesmärkide saavutamiseks on Bauhof omandamiseks sobiv.

Vilnaus Prekyba on mitme ettevõtete kontserni Leedus asuv valdusettevõte. Neisse kontsernidesse kuuluvad ka Eestis tegutsevad äriühingud Maxima Eesti ja Euroapteek. Vilniaus Prekybal on valitsev mõju Leedu äriühingu UAB Ermitažas üle, mis tegeleb ehitusmaterjalide ja kodukaupade jaemüügiga Leedus. Vilniaus Prekyba haldab ka mitme kinnisvaraarenduse ning -rendi valdkonnas tegutseva ettevõtte tegevust Baltimaades, Poolas, Bulgaarias, Ukrainas ja Rootsis.

Bauhof tegeleb ehitusmaterjalide, kodu- ja aiakaupade hulgi- ja jaemüügiga Eestis, pidades 13 jaekauplust kaubamärgi Bauhof all ning veebipoodi oma veebisaidil. Ettevõtte senine omanik oli Myinvest Grupp. Bauhofi 2017. aasta käive oli 97 miljonit eurot ning puhaskasum 3,1 miljonit eurot. Ettevõttes töötab 450 inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles