Kahest raskest tööõnnetusest üks tõi kriminaalmenetluse

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tööõnnetuses sõrme kaotanud mehe käsi jäi höövelpingi vahele. Foto on illustratiivne.
Tööõnnetuses sõrme kaotanud mehe käsi jäi höövelpingi vahele. Foto on illustratiivne. Foto: Urmas Luik

Prokuratuur alustas eile kriminaalmenetlust, et uurida rasket tööõnnetust, mille tagajärjel kaotas 59-aastane mees puidufirmas tööd tehes sõrme.

Politsei sai teisipäeva ennelõunal väljakutse Puidu tänaval akende ja uste tootmisega tegelevasse ettevõttesse, kus ühel töötajal oli käsi jäänud höövelpingi vahele ja ta oli õnnetuse tagajärjel sõrme kaotanud. Politsei andmetel on meedikud optimistlikud ning avaldasid usku, et sõrme saab tagasi opereerida.

Juhtunu uurimiseks algatati kriminaalmenetlus paragrahvi alusel, mis käsitleb tööohutusnõuete eiramist. Ettevõtet saab selle põhjal karistada rahalise trahviga, kui aga süüdi oli keegi konkreetne inimene, võib maksimaalse karistusena määrata ka aastase vangistuse.

Teisipäeval kella 9.50 ajal juhtus õnnetus Lossi tänaval padjatehases, kus patju vaakumpakendisse pannud naise käsi jäi keevituspressi vahele ja sai põletushaavu. Selle juhtumi uurimisega tegeleb tööinspektsioon ning kriminaalasja ei alustatud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles