Kehv olukord liikluses kajastub ka kindlustuses

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kehv olukord Eesti liiklusolukorras kajastub selgelt kindlustusstatistikas. Pilt on illustratiivne.
Kehv olukord Eesti liiklusolukorras kajastub selgelt kindlustusstatistikas. Pilt on illustratiivne. Foto: Marko Saarm

Salva Kindlustuse juuni ja juuli kahjujuhtumite põhjal võib öelda, et kehv olukord Eesti liiklusolukorras kajastub ka selgelt kindlustusstatistikas, sest ainuüksi juunis tõusis liikluskindlustuse kahjude summa möödunud aasta sama ajaga võrreldes ligemale poole võõra.

Salva Kindlustuse läkitatud pressiteade vahendab kindlustusdirektor Urmas Kivirüüdi sõnu, et problemaatiline pole ainult nutijoove, vaid ka üleüldine suvine hajameelsus, tähelepanematus ja isegi puhkusel viibimine.

«Puhkuste ajal ja üldse selliste heade ilmadega liiguvad inimesed tunduvalt rohkem autodega ringi ja satutakse lihtsalt tundmatutesse olukordadesse ja teedele, millega ei olda tuttavad. Kui veel sellele lisada olukord, kus paljud tänavad on remondiks suletud ja inimesed peavad oma tavapäraste trajektooride asemel kasutama neile tundmatuid teid, siis ongi õnnetused lihtsamalt tulemas,» kõneles Kivirüüt.

Liikluskindlustuses hüvitas Salva Kindlustus juunis ligi 390 000 eurot, mis on eelmise aasta sama ajaga võrreldes ligi 50 protsenti tõusnud. «Paljud juhtumid võib selgelt panna lihtsalt tähelepanematuse alla, sest viimasele ajal on arvukamalt just tagant otsasõite ja teed mitte andmisi,» kõneles Urmas Kivirüüt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles