Ringitasude kasv toob õpetajatele lisaraha

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õpetajatele parema palga maksmiseks otsustas linnavolikogu tõsta huviringide tasu keskmiselt viie euro tänavu 1. septembrist. Pildil on Viljandi huvikooli hoone.
Õpetajatele parema palga maksmiseks otsustas linnavolikogu tõsta huviringide tasu keskmiselt viie euro tänavu 1. septembrist. Pildil on Viljandi huvikooli hoone. Foto: Marko Saarm

Viljandi linnavolikogus teisele lugemisele saadetud eelarvestrateegia näeb ettem et linna huvikoolide õpetajate töötasu kasvab aastatel 2019–2021 kolm  ja 2022–2023 viis protsenti aastas.

Õpetajatele parema palga maksmiseks otsustas linnavalitsus tõsta huviringide tasu keskmiselt viie euro võrra alates selle aasta 1. septembrist.

Abilinnapea Janika Gedvili sõnul kasutatakse ringitasude kerkimisest saadavat lisaraha ainult õpetajate palgatõusuks. «Järgmisel kolmel aastal jõuab seeläbi huviharidusse lisaks 27 000 eurot aastas ja 2022. aastast 47 000 lisaeurot. Töötasufondi lõplik jagamine jääb iga huvikooli juhi enda otsustada vastavalt ringi spetsiifikale ja õpetaja kvalifikatsioonile,» selgitas abilinnapea.

Janika Gedvil
Janika Gedvil Foto: Erakogu

Kehtima jäävad kõik senised soodustused vähe kindlustatud ja paljulapselistele peredele. Nii on ka edaspidi vanemad huvikooli õppetasu maksmisest vabastatud, kui huvikoolis käib kolm või enam last, peres kasvab neli või enam last või kui pere on toimetulekutoetuse saaja.

Abilinnapea kinnitusel on Viljandis huvikoolide õppetasud teiste Eesti linnadega võrreldes pigem soodsad. «Meil jäävad ringitasud sügisest alates vahemikku 10–35 eurot, samas kui näiteks Pärnus maksavad kallimad huviringid isegi kuni 50 eurot,» rääkis Gedvil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles