Algav pärimusmuusika festival ootab 800 esinejat  

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandi pärimusmuusika festivali programmipealik, pärimusmuusika keskuse juhataja Tarmo Noormaa
Viljandi pärimusmuusika festivali programmipealik, pärimusmuusika keskuse juhataja Tarmo Noormaa Foto: Elmo Riig

Neljapäeval algab järjekordne Viljandi pärimusmuusika festival. Seekordne festival keskendub ühelt poolt Eesti Vabariigi juubelile ning teisalt noortele ja nende pulbitsevale energiale. Nii ongi festivali teema "Sajaga!". Festival toob Viljandisse neljaks päevaks linnatäie rahvast juurde.

Viljandi pärimusmuusika festivali programmipealik ja pärimusmuusika  keskuse juhataja Tarmo Noormaa on ootusärevuses, sest Viljandisse on oodata 800 esinejat. Ta korraldab festivali juba 12. korda, ent tõdeb, et emotsioon on endine. «See on üks kummaline tunne, natuke isegi sõltuvusttekitav, natuke on kõhe, et äkki ma unustasin midagi, ja teisalt on adrenaliin põhjas ja rõõm ajab üle ääre. Sajaga,» vahendas programmipealiku tundeid festivali pressiteenistus.

Viljandi pärimusmuusika festivali korraldusmeeskond paneb külalistele südamele, et kõik ennast ja lähedasi ilmaoludele mõeldes hoiaks. «Eelolev nädalalõpp toob ilmateenistuse andmetel kuni 33 kraadi sooja. Palun võtke kindlasti kaasa peakate, pudel vett ja võimalusel hoidke varju,» kirjutab festivali pressipealik Heli Luik meediale läkitatud teates.

«Kui üldjuhul me oma toidu ja joogiga festivalialale ei luba, siis veepudeli suhtes teeb turvameeskond kindla peale erandi,» jätkas Luik ja lisas, et eriti ettevaatlik tuleb olla neil, kes tantsimist kirglikult võtavad, sest tantsimine võtab niigi läbi, aga rahva seas lava ees tõuseb temperatuur ka tantsimata kõrgele, seega tasub teha parajalt pause ja juua ohtralt vedelikku.

Viljandi pärimusmuusika festivali programmipealik, pärimusmuusika keskuse juhataja Tarmo Noormaa
Viljandi pärimusmuusika festivali programmipealik, pärimusmuusika keskuse juhataja Tarmo Noormaa Foto: Elmo Riig
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles