Ees on seismas päevad täis pärimusmuusikat ja kontserte, sest juba neljapäeval algab XXVI Viljandi pärimusmuusika festival! Selleks, et kontsertide vahepeal endale kiire vahepala leida, oleme koostanud lühikese tutvustuse, mida tänavusel Viljandi pärimusmuusika festivalil toidutelkidest leida võib.
Nälg näpistab? Vaata, mida folgil süüa pakutakse!
Ees on seismas päevad täis pärimusmuusikat ja kontserte, sest juba neljapäeval algab XXVI Viljandi pärimusmuusika festival! Selleks, et kontsertide vahepeal endale kiire vahepala leida, oleme koostanud lühikese tutvustuse, mida tänavusel Viljandi pärimusmuusika festivalil toidutelkidest leida võib.
Tänavatoidugurmaan leiab Viljandi pärimusmuusika festivalilt laia valiku erinevaid burgereid - juba teada tuntud kvaliteetse veiselihapihviga burgeri kõrval on valikus näiteks ka muhu leivaga burger ja vegan burger halloumi juustuga. Kanatiibade fännid saavad valida vürtsikate ja mahedamate kanatiibade vahel ning algupärase Inglise tänavatoidu armastajate rõõmuks leiab festivalialalt ka fish and chips toidutelgi.
Traditsioonilise toidu austajatele leidub toidupakkujate laias valikus näiteks kukeseenekaste, seljanka, kodused kotletid, šnitsel ja ka metsaseenekaste. Muidugi ei puudu valikust ka mulgipuder ja hernesupp!
Täistaimetoitlased ei jää Viljandi folgil kindlasti tühja kõhuga, sest kohale on tulemas mitu ainult täistaimetoitu pakkuvat toitlustajat ning taimseid valikuid leiab ka teistegi toitlustajate menüüdest. Vegan šašlõkipraad, läätsepallid, riis köögiviljade ja maapähkli-tomatikastmega ja vegan hot-dog on vaid mõned põnevad road, mida folgi ajal maitsta saab.
Ka maailmaköögi austajad leiavad folgil kõhutäidet, festivalialal on võimalik kogeda aasia vürtsikaid elamusi, samuti roogasid nii armeenia kui ka türgi köökidest. Idamaiste toitude puhul ei piirduta vaid soolaste roogadega, otsi festivalialalt põnevaid baklavaid nii vaarika kui kreekapähkliga.
Kohvilõhnad meelitavad festivalikülastajaid sel aastal proovima gurmeekohvi ja mahekohvi, kõrvale soovitame võtta mõnusa festivalialal värskelt küpsetatud saiakese ning tervisliku vahepalana saab nautida eestimaiseid marju.