Algas täiskasvanud õppija nädal

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eile alanud täiskasvanud õppija nädal (TÕN) pakub ka viljandimaalastele loenguid, ekskursioone ja õpitube.

TÕN kestab 14. oktoobrini ning kannab pealkirja «Õppimine seob põlvkondi». See on ühtekokku juba neljateistkümnes omataoline teemanädal. Nädala üleriigiline avaüritus oli eile Rapla Vesiroosi gümnaasiumis.

Viljandimaal algavad täiskasvanud õppijatele mõeldud üritused esmaspäeval, 10. oktoobril, kui Viljandi muuseumis leiab aset kolm huvitavat loengut.

Kell 15 kõneleb Heli Grosberg teemal «Pühapaikadest pühakodadeni», kell 16 tutvustab Ain Vislapuu ajaloolisi relvi Viljandi muuseumi kogust ning kell 17 esineb Tiina Parre loenguga «Vanad vaated — pildid Viljandi muuseumi fotokogust».

Samal päeval kell 14 on huvilised oodatud tutvuma osaühingu Helcomer Viljandi täiendushariduskooliga aadressil Posti tänav 42a. Kella 15—16.30 saab seal kuulata ka loengut «Inimene, energeetika, koduaed».

Teisipäeval on Paistu käsitööhuvilistel plaanis külastada Türil asuvat Resa Tiitsma nukutuba.

Kolmapäeval on aga pidulik üritus Kõpu mõisas, kus tunnustatakse Viljandimaa tänavusi tiitlisaajaid.

2011. aasta õppija aunimetuse pälvis Võhma gümnaasiumi õppejuhataja Luule Tiirmaa ja aasta koolitaja tiitli sai August Pulsti õpistu juhataja Sofia Joons. Aasta koolitussõbralikema organisatsiooni tiitli pälvis lasteaed Männimäe ning aasta koolitussõbralikem omavalitsus on Kõpu vald.

Üritused jätkuvad 18. oktoobril, kui Viljandi kultuuriakadeemia ruumis 221 leiab aset infotund, kus tutvustatakse akadeemia täiendusõppe võimalusi. Oodatud on kõik huvilised vanusest, east ja haridustasemest olenemata.

19. oktoobril on Viljandi Bonifatiuse gildis huvilistele loeng, millel tutvustatakse XIII—XV sajandist pärinevat keskaegset rõivastust.

22. oktoobril kella 10—14 leiavad sealsamas aset ehtevalmistamise õpitoad.

Lisainfot TÕNi kohta leiavad soovijad Eesti täiskasvanute koolitajate assossatsiooni Andras kodulehelt www.andras.ee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles