Romeo Pikand oli Euroopa meistrivõistlustel parim eestlane

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Romeo Pikand sai Euroopa motokrossimeistrivõistluste 65 cc masinaklassis 20. koha.
Romeo Pikand sai Euroopa motokrossimeistrivõistluste 65 cc masinaklassis 20. koha. Foto: Marko Saarm

Lõppenud nädalavahetusel sõideti Tšehhis Loketi krossirajal lisaks motokrossi maailmameistrivõistluste etapile EMX65 ja EMX85 klassi Euroopa meistrivõistluste finaaletapp. Eestlastest tegi Euroopa meistrivõistlustel parima tulemuse EMX65 klassis osalenud viljandlane Romeo Pikand, kes sai 20. koha.

EMX65 klassi esimeses sõidus tegi Eesti poistest parima tulemuse Paat, kelle start ei olnud eriti hea, kuid kes lõpuks oli siiski 22. Sõiduviga langetas enamiku maad teise kümne keskel punktikohal kihutanud Pikandi kolmandasse kümnesse ja ta lõpetas 23. kohal. Mark Peterson ületas lõpujoone 31. kohal.

Pühapäeval peetud teises Euroopa meistrivõistluste sõidus oli Pikand tagasihoidliku stardi järel kolmanda kümne lõpus, kuid sõidu edenedes kerkis 16. kohale. Paat lõpetas sõidu 24. ja Peterson 28. kohal.

Euroopa meistrivõistlustel võttis kulla itaallane Brando Rispoli. Romeo Pikand oli kokkuvõttes 20., Ragnar Paat ja Marko Peterson said kirja vastavalt 30. ja 31. koha.

Pühapäeval sõidetud EMX85 klassis oli eestlastest parimana Martin Michelis 29.

Samas peetud maailmameistrivõistluste etapil oli Tanel Leok kuningliku MXGP klassi avasõidus 14. ja teises 17. ning etapi kokkuvõttes 15. Etapi võitis sarja liider hollandlane Jeffrey Herlings.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles