Lasteaedade köögist tulev raha läheb mänguväljakutesse

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lasteaedade mänguväljakute uuendamiseks on linnal kokku 63 000 eurot.
Lasteaedade mänguväljakute uuendamiseks on linnal kokku 63 000 eurot. Foto: Elmo Riig

Sügisest alates Viljandi lasteaedadele kolm korda päeva toitu pakkuma hakkav ettevõte ostab linnalt 28 000 euro eest köögitehnikat. Selle raha annab linn lasteaedade mänguväljakutele.

Kokku kavatseb linn lasteaedade mänguplatside uuendamiseks anda tänavu 63 000 eurot. Sellest umbes 35 000 euro suuruse töö tegijat otsitakse.

"Kõige suurem osa sellest rahast on planeeritud mänguväljakutel olevate turvaalade suurendamiseks," selgitas linnavalitsuse kinnisvarahaldusameti juht Andres Mägi. Sisuliselt tähendab see liiva või kummipuruga kaetud alade suurendamist kiikede ja ronimisseinte ümbruses.

Järgmiseks on kavas lammutada need mänguvahendid, mis on vanad ja parandamist enam ei kannata, ning kõige väiksem osa rahast läheb mänguplatside parandamiseks. Kui see töö tehtud saab, on linna lasteaedadel kokkuvõttes vähem mängimiseks mõeldud atraktsioone kui praegu.

Nii otsustasidki linnajuhid köögitehnika müügist saadava raha jagada lasteaedade vahel, et ärakoristatud mänguasjade asemele saaks uued osta. Tehingust saadav tulu jagatakse asutuste vahel neis käivate laste arvu järgi. Nii saab lasteaed Krõllipesa kahe suure mänguväljaku arendamiseks juurde 9992, Midrimaa 5512, Karlsson 4451, Männimäe 5718 ja Mesimumm 2328 eurot.

Viljandi avalike mänguväljakute uuendamiseks on linnal 10 000 eurot. Lisas rajati kaasava eelarve 30 000 euro eest Lasteparki kaks uut ronimislinnakut.

Seni Viljandi koole ja sügisest alates ka lasteaedu toitlustav Baltic Restaurants Estonia hakkab toitu valmistama Midrimaa ja Männimäe lasteaias. Teistesse viiakse soe toit spetsiaalsete termostega kohale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles