Judokad alustasid aastat võidukalt

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Joosep Voll oli üks viiest Viljandi judokast, kes pälvis Tartus peetud noorteturniiril oma võistluskaalus võidu.
Joosep Voll oli üks viiest Viljandi judokast, kes pälvis Tartus peetud noorteturniiril oma võistluskaalus võidu. Foto: Erakogu

Viljandi spordikooli ja klubi Taifu judokate Tartus peetud hooaja avaturniir andis meie noortele viis individuaalset kuldmedalit ja ühe võistkondliku.

Laupäeval Tartus peetud tugevatasemelisel ja rohke osavõtuga noorteturniiril tegid Eestist ja kolmest Läti klubist kaasa 167 noorsportlast.

Viljandimaa esindajatest said võidu Kenner Saar (alla 27 kilo), Joosep Voll (üle 66 kilo), Äli Agnes Järve (36 kilo) ja Rebeca Lotta Aasmäe (alla 40 kilo).

Spordikooli ja Taifu klubis treeneritööd tegeva Viljar Kanneli selgitust mööda oli võitjatest suurim üllataja raskekaallane Joosep Voll. «Seda, et ta pole papist poiss, tõestas noormees kevadel noorte meistrivõistluste pronksiga, kuid täistabamust ma temalt Tartus küll oodata ei osanud,» kõneles treener.

Kanneli sõnul on füüsiliselt tugev, liikuv ning korraliku tehnikaga Joosep Voll oma võistluskaalus kergemaid.

Südika võistluse eest tunnustas spordikooli treener teisigi Tartus võitnud ja medalile jõudnud õpilasi. Võitjate kõrval teenisid Viljandit esindavad neiud Regiina Kappet (alla 48 kilo) ja Liisi Voll (üle 57 kilo) teise koha. Viljar Kanneli arvates võib mõlema tüdruku vajakajäämiseks pidada vähest võistluspraktikat.

Samuti teenis hõbeda noormeeste alla 55kiloste kaalus kaasa teinud Venno Austrin. «Venno maadlus meeldis mulle seekord väga,» kiitis Viljar Kannel end selles kaalus esimest korda proovile pannud noormeest.

«Tatamil on ta enesekindel, oskab kontrollida vastase tegevust ning on üpris osav konkurente haardesse võtma,» lisas treener, kelle kinnitust mööda alistas Austrin teel finaali kolm tugevat vastast, ent pidi otsustavas matšis tunnistama oma vana tuttava, Mark Potapovi paremust.

Potapov on samuti tänavu võistluskaalu vahetanud. «Seekord jäid peale Margi kogemused, ent võimalusi oli ka meie noormehel. Kahe palju kordi vastamisi olnud poisi oskuste vahe on järjekindlalt vähenenud,» kõneles Viljar Kannel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles