Mida võtta festivalile kaasa?

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kris Süld

Pilet

Viljandi pärimusmuusika festivalile tulles võta kindlasti kaasa pilet, ära palun prindi piletit välja, vaid otsi see enne telefonist üles. Nii säästame üheskoos loodust. Kui sul on sooduspilet või -pass, siis võta eelnevalt enne piletikontrolli välja ka soodustust tõendav dokument.

Jope või vihmajakk

Võib juhtuda, et hilise kontserdi ajal hiilib ligi ööjahedus või hakkab kontserdi ajal ootamatult vihma sadama, selle tarbeks on väga nutikas panna seljakotti jope. Vihmavarjuga festivali alale ei pääse, seega tasub kasutada kas jopet või vihmakeepi.

Korduvkasutatav pudel

Pea meeles festivali jooksul rohkelt vett juua, eelistatavalt kasuta selleks korduvkasutatavat veepudelit, mida saad festivali ajal puhta kraaniveega ka täita.

Päikesekreem

Festivali ajal võib päike olla kõrvetav ja päikesepõletuse ennetamiseks tasub kotti pista päikesekreem ja ära unusta festivalimelus ka seda kasutada! Kaalu ka peakatte kaasa võtmist, sest see kaitseb sind päikesepiste saamise eest.

Niisked salvrätid ja/või käte desinfitseerimisvahend

Niisked salvrätid on kasulikud käte või istepinkide puhastamiseks, samuti on nendega mugav end värskendada. Festivalialal on mitmeid kätepesukohti, kuid parem on kui sul on ka endal kaasas vahend käte puhastamiseks.

Teatmik

Teatmikus on olemas kõik info, mida festivali kohta vaja võiks minna. Sealt leiab XXVI Viljandi pärimusmuusika festivali kogu programmi, folgiala kaardi, info kõikide esinejate kohta, lisaprogammide ja õpitubade tutvustuse ja muu festivaliteemalise info. Võta kaasa ka pastakas või pliiats, et saaksid oma lemmikesinejate kontserdid teatmikus ära märkida, et need meelest ei läheks.

Akupank

Festivali päevad on pikad ning kui soovid ka festivalielu ja -melu jäädvustada, siis hoolitse ka selle eest, et su telefoniaku püsiks. Pakume festivalialal ka mobiiltelefonide laadimise võimalust - seda saad teha nii Eesti Rohelise Liikumise energiaalal kui ka Telia telgis.

Piknikulina

Selleks, et saaksid kontserdite vahepeal einestada ja toitlustajate maitsvat toodangut proovida, võta kaasa piknikulina, sest siis ei sõltu sa istumiskohtade olemasolust. Piknikulina saad maha laotada näiteks piknikualale muru peale. Samuti saad lina kasutada tribüünidel istumise alla panekuks või istumiskohtade puudumisel ka selle peal kontserti kuulata.

Isiklikud ravimid

Festivalialal annab meditsiiniabi Punane Rist, kuid oma individuaalsed ravimid tuleks endal kaasa võtta, samuti ei tee paha, kui kotti saavad kaasa ka plaastrid ning valuvaigistid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles