Kümnekuune laps jäi kuuma autosse lõksu

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kinnises autos kerkib temperatuur päikese käes kiiresti tervisele ohtlikult kõrgeks.
Kinnises autos kerkib temperatuur päikese käes kiiresti tervisele ohtlikult kõrgeks. Foto: Urmas Luik

Võrtsjärve ääres Vaibla külas jäi kümnekuune laps pühapäeva õhtul kella viie ajal kuuma autosse lõksu, sest auto võti pudenes pagasiluugi vahesse ja ema ei saanud seda enam kätte.

Kohale kutsuti päästjad, kes purustasid aknaklaasi, ning kuumusest loiuks muutunud laps saadi autost kätte. Ka kaotsi läinud autovõti saadi luugi seest kätte ning anti omanikule.

Lõuna päästekeskuse pressiesindaja Marek Kiige kinnitusel oli laps pärast autost vabastamist terve ning kiirabi polnud vaja Vaiblasse kutsuda. Lapsele pakuti juua ja jahutust ning sellega oli sündmus päästjate jaoks lahendatud.

Vaiblas asub Võrtsjärve kõige liivasem rand Viljandimaal, kus vesi püsib kaua madal. Kuumadel ilmadel on seal kohalike väitel väga palju suvitajaid ning lisaks peetakse rannas asuvates puhkemajades ka hulgaliselt ettevõtete ja asutuste suvepäevi. Vaibla puhkekeskuse töötajate sõnul pole selliseid õnnetusi, kus väike laps kuumal suvepäeval autosse kinni jääb, seal rannas teadaolevalt varem juhtunud.

Vaiblas rannavalvet ei ole ning suvitajad peavad seal kohalike töötajate hinnangul korralikult üleval ning probleeme ei põhjusta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles