Avatud talude päev jätkab rekorditega

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: HEGE-LEE PAISTE

Esmaspäeva hommikul, kui 70 talu andmed polnud korraldajateni veel jõudnud, oli teada, et avatud talude päeval oli rohkem kui 129 000 külastust. Eelmisel aastal tehti avatud talude päeval 120 000 külastust.

Praeguse seisuga käis kõige rohkem külalisi Andre Farmis, kus loeti kokku 6500 inimest (eelmisel aastal 5600).  Samuti käis palju rahvast Konju Kitsefarmis, kuhu läks uudistama 5200 inimest (eelmisel aastal 4000), ning Voore Farmis, kus käis 3488 inimest (eelmisel aastal 1317).  Andmeid lisandub pidevalt ning lõplikud arvud loodetakse välja kuulutada homseks, 24. juuliks.

Korraldajad on väga tänulikud kõigile taludele, kes rõõmuga külalisi vastu võtsid, kõigile külalistele, kes päeva meeleolukaks ja toredaks muutsid, ning kõigile, kes avatud talude päeva toimumisele nõu ja jõuga kaasa aitasid.

Avatud talude päeva korraldasid maaeluministeerium, põllumajandusuuringute keskus, Eesti põllumajandus-kaubanduskoda ning Eestimaa talupidajate keskliit. Korraldamisse on kaasatud ka kohalikud Leader-tegevusgrupid ja Eesti külaliikumine Kodukant.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles