Õppejuhatajad arutasid väärtusi

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nõupäeva üks esineja oli Rocca al Mare Seminari juht Meedi Neeme (esiplaanil), kes arutles teemal «Kujundav hindamine».
Nõupäeva üks esineja oli Rocca al Mare Seminari juht Meedi Neeme (esiplaanil), kes arutles teemal «Kujundav hindamine». Foto: Elmo Riig / Sakala

Viljandi maagümnaasiumis kuulas eile sisukaid ettekandeid saalitäis õppejuhatajaid, kes olid sinna kokku tulnud kogu Eestist.

Tegemist oli kolmanda üleriigilise õppejuhtide nõupäevaga, mis leidis loosi tahtel aset Viljandis.

Nõupäeva korraldusmeeskonna liikme, Viljandi maavalitsuse haridus- ja sotsiaalosakonna inspektori Imbi Suurpere sõnul oli kohale tulnud umbes 120 õppejuhatajat ja koolidirektorit nii lähemalt kui kaugemalt.

Pedagoogid said kuulata nelja ettekannet, mis kõik olid kokku võetud nõupäeva pealkirjaga «Väärtuste roll koolis».

«Just väärtused on need, millest praegu palju räägitakse, ning see on ka üks läbivatest teemadest uues õppekavas,» selgitas Imbi Suurpere. «Soovisime ärgitada mõttevahetust teemal, mis need väärtused siis igaühe jaoks ikkagi on.»

Nõupäeva programmi oli kokku pannud Viljandimaa õppejuhatajate töörühm, kuhu kuulusid Janika Kivistik, Ingrid Kärmas, Kaie Lõhmus, Urve Mukk, Kalli Põld ja Kat­rin Männik.

Nõupäeva avasõnad ütles Viljandi maavanem Lembit Kruuse, kes leidis, et väärtuste teema on aktuaalne kogu ühiskonnas ning selle seosed kooliga peaksid olema tunduvalt tugevamad. Ühtlasi rääkis ta ka A-hepatiidi ennetamisest ja sellest, et kõigis koolides tuleb  hügieenireeglite täitmisesse suhtuda eriti tähelepanelikult.

Sissejuhatuse järel astus õppejuhatajate ette haridus- ja teadusministeeriumi asekantsler Kalle Küttis, kes rääkis teemal «Väärtus — kas friikide vääratus?».

Ajakirja «Digi» peatoimetaja Henrik Roonemaa ettekanne kandis pealkirja «Internetipõlvkond. Mis planeedilt nad pärit on?» ning Rocca al Mare Seminari juht Meedi Neeme arutles teemal «Kujundav hindamine».

Päeva lõpetas Tartu ülikooli eetikakeskuse teadur Olga Schihalejev ettekandega «Kultuur koolis — kelle oma ja kelle jaoks».

«Üleriigiline nõupäev on sisuliselt ainuke võimalus õppejuhatajatel kord aastas sellises töises vormis kokku saada. See on hea võimalus pidada diskussioone ja vahetada kogemusi,» lausus Imbi Suurpere.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles