Lilli tee sai lõplikult valmis

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Karksi-Nuiast Ruhja viiv tee sai kõva katte suve lõpuks. Nüüd on kõik tööd lõpetatud ning ehitusmehed lahkunud.
Karksi-Nuiast Ruhja viiv tee sai kõva katte suve lõpuks. Nüüd on kõik tööd lõpetatud ning ehitusmehed lahkunud. Foto: Elmo Riig / Sakala

Eelmise nädala lõpul tunnistas maanteeamet lõplikult valmis olevaks Karksi-Nuiast läbi Lilli Eesti piirini viiva teelõigu, mille pidulik avamine on 17. oktoobril.

Projekti juhtimist koordineerinud osaühingu Advisio teatel võtavad lätlased oma riigi territooriumile jääva teelõigu ehitajalt ametlikult vastu lähipäevil. Karksi-Nuiast Ruhjani viivat teed remontis osaühing Valga Teed, kes töötas kokku 28 kilomeetri pikkusel teelõigul koos osaühingutega Rapla Teed, Põlva Teed ning Kolm Teed.

Selleks et kahe riigi vaheline kruusatee saaks kõva katte, andis suurema osa rahast Euroopa Liit ning töid alustati juba eelmise aasta suvel.

Töö tulemusena sai Eesti poolel tolmuvaba katte 14 kilomeetrit ja Läti poolel 7,8 kilomeetrit kruusateed. Lisaks uuendasid lätlased 6,4 km ulatuses vana asfaltkattega teelõiku.

Tööd läksid maksma 3 194 786 eurot, millest 2 715 568 tuli välisabina.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles