Pühapäeval tuleb Viljandi linnajooks

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Pühapäeval Vabaduse platsil stardi saav 56. Viljandi linnajooks tõotab tulla viimaste aastate suurima osavõtjate arvuga: eile lõunaks oli nime kirja pannud üle kahesaja jooksja ning ligemale poolsada kepikõndijat.

Linnajooksu korraldava Viljandimaa spordiliidu juhataja Margit Kurvitsa sõnul on eelregistreerimine olnud tõepoolest läbi aegade edukaim, ent kui paljud pühapäeval võistlejanumbri välja võtavad, sõltub muu hulgas suuresti ilmast.

Eile lõunaks oli end kirja pannud 222 jooksjat ja 45 kepikõndijat.

Eelregistreerimine kestab tänase päeva viimaste minutiteni ning registreeruda saab internetikeskkonnas www.sportinfo.ee.

Mõistagi on võimalik end üritusele meldida ka võistluspäeval stardipaigas, ent siis juba veidi suurema tasu eest.

Korraldajate kinnitust mööda mullusega võrreldes erilisi muudatusi tehtud pole. Jooksjad läbivad väärika ajalooga üritusel viimastel aastatel kasutusel olnud ligemale 14kilomeetrise distantsi, mis kulgeb lossimägedes, Paala järve ümbruses ning Uueveski orus ja tänavatel. Vahefiniš on Paala järve ääres 5,6. kilomeetril.

Kepikõnnil osalejate rada on jooksjate omast mõnevõrra lühem, 10kilomeetrine, ning kõndijate seas paremust ei määrata.

Kui täiskasvanud stardivad Viljandi Vabaduse platsilt algavale jooksule 9. oktoobril kell 12, siis kepikõndijatele antakse sealsamas lähe tund varem.

Kell 10.30 on stardipaika oodatud noored. Karumsi lastejooksul on kavas neli vanuseklassi. 5—8aastased lapsed läbivad 450meetrise ning 9—12aastased 800meetrise ringi. Kõiki lõpetanuid ootab finišis Karumsi maiustus.

«Teeme omalt poolt kõik, et jooksjad, kepikõndijad ja lapsed jääksid võistluse ja korraldusega rahule,» sõnas Margit Kurvits.

Mullu, kui üritus tähistas 55. aastapäeva, läbis jooksuraja 224 osalejat.

Kiireim oli toona valgamaalane Pavel Loskutov, kellele see oli viies linnajooksu võit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles