Viljandis käib üleriigiline õppejuhtide nõupäev

Sakala
, sakala@sakalakirjastus.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Haridusministeeriumi asekantsler Kalle Küttis kõneleb nõupäeval teemal "Väärtus — kas friikide vääratus".
Haridusministeeriumi asekantsler Kalle Küttis kõneleb nõupäeval teemal "Väärtus — kas friikide vääratus". Foto: PEETER KÜMMEL/SAKALA

Täna leiab Viljandi maagümnaasiumis aset kolmas üleriigiline õppejuhatajate nõupäev, mille üldteema on «Väärtuste roll koolis».

«Väärtuste teema on meie ühiskonnas aktuaalne ning selle seosed kooliga peaksid olema tunduvalt tugevamad nii koolikeskkonna osana kui õppetöös,» ütles tervitussõnavõtuga konverentsi avanud Viljandi maavanem Lembit Kruuse.

Nõupäeval astub õppealajuhatajate ette haridus- ja teadusministeeriumi asekantsler Kalle Küttis, kes räägib teemal «Väärtus — kas friikide vääratus». Tartu ülikooli eetikakeskuse teadur Olga Schihalejev esineb ettekandega «Kultuur koolis — kelle oma ja kelle jaoks» ning ajakirja «Digi» peatoimetaja Henrik Roonemaa jutustab teemal «Internetipõlvkond. Mis planeedilt nad pärit on?». Esinejaid on teisigi.

«Üleriigiline nõupäev on õppejuhatajatel sisuliselt ainuke võimalus kord aastas sellises mõjusas koosseisus ning töises vormis kokku saada. See annab neile hea võimaluse omavahelisteks diskussioonideks ja on ka praktikute kogemuste jagamise koht,» sõnas nõupäeva korraldusmeeskonna Viljandi maavalitsuse poolne liige Imbi Suurpere.

Väärtuste roll on Eesti kooli õppekavades käesolevast õppeaastast üks uusi läbivaid suundi ja teemasid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles