Abja-Paluojal tegutsesid erikooli poisid

Sakala
, sakala@sakalakirjastus.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Abja-Paluojal tegutsesid vargad.
Abja-Paluojal tegutsesid vargad. Foto: Elmo Riig / Sakala

Ööl vastu esmaspäeva Abja-Paluojal toime pandud kuritegude taga oli kaks erikoolist põgenenud noormeest. Eile esitati neile kahtlustus koguni üheksas varguses või sissemurdmises.

16- ja 17aastase nooruki tegudest kuulsid korrakaitsjad juba eelmisel nädalal. Reedel pöördus Kõpu valla konstaabli poole üks kohalik elanik, kes andis teada oma majapidamises asetleidnud vargusest. Konstaabel teatas sellest oma kolleegidele ning varguse kohta hakati infot koguma.

Esmaspäeval võttis politseiga ühendust mitu Abja-Paluoja elanikku, kes andsid teada öösel toime pandud vargustest ja sissemurdmistest. Asjaolude väljauurimiseks algatati kriminaalmenetlus.

Viljandi kriminaalteenistuse juht Meelis Rink ütles, et samal päeval olid politseinikud kinni pidanud kaks noormeest. «Meil oli infot, et erikoolist põgenes kaks noormeest, ning samal ajal laekus teade Kõpus toimunud vargusest,» lausus Meelis Rink.

Kriminaalmenetlust juhtiv prokuröri abi Maiken Mardim rääkis, et eile esitati noormeestele kahtlustus üheksa varguse ja sissemurdmise toimepanemises. Mõlemad noorukid on üle kuulatud ja erikooli tagasi saadetud. «Sakala» andmetel on üks poistest pärit Abja-Paluojalt. Kohalikele olid nad rääkinud, et on koolist puhkusele lubatud.

«Politseinike käes on hulk asju, mis Abja-Paluojalt varastati ning lähiajal omanikele tagastatakse,» lisas Mardim.

Uurijad ei välista, et ööl vastu 3. oktoobrit pandi Abja-Paluojal toime rohkem vargusi ja sissemurdmisi, kui korrakaitsjatele on teada antud. Seepärast palutakse kannatanuil, kes pole seda veel teinud, kindlasti politseisse pöörduda.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles