Viljandimaad esindab tänavu õpetaja Marika Anissimov

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jakobsoni gümnaasiumi matemaatika- ja informaatikaõpetaja Marika Anissimov pidas üheks oma möödunud õppeaasta suurimaks saavutuseks seda, et kevadel reaalharu lõpetanud noortest läks neli ülikooli matemaatikat õppima.
Jakobsoni gümnaasiumi matemaatika- ja informaatikaõpetaja Marika Anissimov pidas üheks oma möödunud õppeaasta suurimaks saavutuseks seda, et kevadel reaalharu lõpetanud noortest läks neli ülikooli matemaatikat õppima. Foto: Elmo Riig / Sakala

Jakobsoni gümnaasiumi matemaatika- ja informaatikaõpetaja Marika Anissimov pälvis suure tunnustuse: just tema on aasta õpetaja tiitli kandja, kes esindab Viljandimaad üleriigilisel kohtumisel.

Teisipäevasele vastuvõtule Centrumi restoranis olid kutsutud kõik 21 pedagoogi, kelle kandidatuur oli tänavu Viljandimaa aasta õpetaja aunimetuse saamiseks üles seatud.

Neid tervitasid maavalitsuse haridus- ja sotsiaalosakonna juhataja Ilmar Kütt, maavanem Lembit Kruuse ja omavalitsuste liidu esimees Ene Saar.

Komisjon oli salajase hääletamise teel valinud nominentide seast kümme silmapaistvamat, kes kõnealuse tiitli ka pälvisid. Koos tunnuskirjaga said nad omavalitsuste liidu välja pandud kinkekaardi.

Kümne aasta õpetaja hulgast valis komisjon omakorda kõige eredamate saavutustega pedagoogi, kes saab õiguse esindada Viljandimaad Tartus peetaval haridus- ja teadusministri vastuvõtul. Selleks osutus Marika Anissimov, kelle kandidatuuri olid üles seadnud Jakobsoni gümnaasiumi direktor, hoolekogu, õpilasparlamendi president ja ametiühingu usaldusisik.

Marika Anissimovi soovituskirjas toodi välja, et õpetaja annab õpilastele head matemaatikateadmised ning arendab nende arvuti kasutamise oskusi, milleta ei ole võimalik tänapäeva infoühiskonnas hakkama saada.

Klassijuhatajana on Marika Anissimov õpilaste ja lapsevanematega hästi läbi saanud. Tema õpilased on edukalt esinenud matemaatika- ja informaatikaolümpiaadidel ning pälvinud häid kohti võistlustel.

Viljandimaa haridustöötajate liidu esimehe Kaja Landi selgitust mööda on juba viis aastat maakonnas toiminud süsteem, mille järgi aasta õpetaja tiitel antakse vaid kümnele õpetajale.

«Algul andsime aunimetuse kõigile, kelle kandidatuur üles seati. Siis hakkas aga esitatute arv suurenema ning meil tuli eelarve huvides kehtestada kindel tiitlisaajate arv,» selgitas Land. «Õpetajate päeva puhul korraldatud vastuvõtuga soovime aga tänada kõiki neid pedagooge, kelle kandidatuur on üles seatud.»

PAREMAD

Viljandimaa aasta õpetajaks valitud pedagoogid

  • Tiina Idla, Suure-Jaani gümnaasiumi keemiaõpetaja
  • Liilia Anijärv, Kärstna kooli klassi- ja muusikaõpetaja
  • Ain Jürisson, Paalalinna gümnaasiumi kehalise kasvatuse õpetaja
  • Malle Pisarev, Viljandi maagümnaasiumi muusikaõpetaja
  • Marika Anissimov, Jakobsoni gümnaasiumi matemaatika-informaatikaõpetaja
  • Zoja Põder, Jakobsoni gümnaasiumi (filiaali) vene ja inglise keele õpetaja
  • Katrin Larm, Mängupesa lasteaia õppejuhataja
  • Heinrich Jürna, Lahmuse kooli direktor
  • Agnes Kurg, Olustvere põhikooli muusikaõpetaja
  • Virve Saaremägi, Karksi-Nuia lasteaia õpetaja

Allikas: Viljandimaa haridustöötajate liit

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles