Eelnõuga muudetakse arstiabi korraldamist

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Sotsiaalministeerium saatis teistele ministeeriumidele kooskõlastamiseks eelnõu, millega senised maavanema üldarstiabi korraldamise ülesanded läheksid terviseametile.

Lisaks perearstide töö korraldamisele kaoks maavanemal eelnõu kohaselt ka kohustus koguda tervishoiustatistikat. Sellega hakkaks tegelema tervise arengu instituut.

Kehtiv tervishoiuteenuste korraldamise seadus paneb hulga tervishoiu korraldamisega seotud ülesandeid maavanemale. Ta korraldab konkursse perearstide leidmiseks, kinnitab perearsti nimistu, kontrollib tema tegevuse nõuetekohasust ja korraldab perearstide asendamist.

Viljandi maavanem Lembit Kruuse otsib praegugi konkursi korras perearsti Kõpu valda ning avaldusi saab sellesse ametisse asumiseks esitada nädala lõpuni.
Muudatuste mõjul rakendatakse kogu tervishoius ühtset tegevusloapõhist korralduspõhimõtet, teatas sotsiaalministeeriumi pressiesindaja.

Lisaks tahab ministeerium muuta statistiliste andmete kogumise korda.

Seadusemuudatusega kaob maavanema vahelüli andmete kogumisel ja kontrollimisel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles