Heakorrafirmade kohtusaaga jätkub

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tallinna ringkonnakohus tühistas eile Harju maakohtu otsuse, mis mõistis aktsiaseltsid Cleanaway ja Tänavapuhastus ning nende juhid õigeks.

Ühtlasi otsustas ringkonnakohus saata süüasja Harju maakohtule, et seda arutataks teises kohtukoosseisus.

Riigiprokuratuur taotles septembri lõpul Tallinna ringkonnakohtus arutusel olnud apellatsioonkaebuses, et Clean­away (uus nimi on Veolia) ja Tänavapuhastus ning nende firmade juhid mõistetaks süüdi kartellileppe sõlmimises.

Prokurör polnud rahul Harju maakohtus juuni lõpul langetatud otsusega, mille järgi kohtualused pääsesid õigeksmõistva lahendiga, sest maakohtu hinnangul oli süütõendeid kogudes rikutud seadust.  

Prokurör nõudis kartellileppe süüasja osalistele suuri rahakaristusi. Prokurör pidas tõendatuks, et kohtualused olid kartellileppe sõlmimises süüdi. Kohus pidanuks tema hinnangut mööda määrama Clean­awayle ühe miljoni euro, Tänavapuhastuse aktsiaseltsile 250 000 euro, Tänavapuhastuse juhatuse liikmele Vello Kingile ligi 36 000 euro ning Cleanaway vastutavale isikule Argo Luudele ligi 65 000 euro suuruse rahakaristuse. Kohtualuste kaitsjad seevastu leidsid, et nende klientide süü on tõendamata.

Eeluurimisel kogutud andmete järgi leppis Tänavapuhastuse juhatuse liige Vello Kink 2008. aasta septembris Clean­away esindaja Argo Luudega suuliselt kokku, millise pakkumise firmad teevad Tartu linnavalitsuse väljakuulutatud riigihankel, mille eesmärk oli leida Tartu Ida ja Lääne piirkonna tänavate hooldaja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles