Uku tänava trepp ootab prügikasti

Karl-Eduard Salumäe
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandis Uku tänava trepi ümbruses on palju prahti ning ümbruskonnas pole ühtegi üldkasutatavat prügikasti.
Viljandis Uku tänava trepi ümbruses on palju prahti ning ümbruskonnas pole ühtegi üldkasutatavat prügikasti. Foto: PEETER KÜMMEL/SAKALA

«Sakala» toimetuse poole pöördus Viljandis Uku tänava kandis elav inimene, keda häirib nimetatud uulitsal Leola tänavalt Paala järve äärde viiva trepi reostatud ümbrus. Kodaniku sõnul on seal alatihti maas krõpsupakid, kommipaberid, suitsukonid ja pudelikillud.

Viljandi linnavalitsuse majandusameti spetsialist Kaidi Braun kinnitas, et seda kohta koristatakse nii, nagu linnas kehtestatud üldnõuded ette näevad. Ühtlasi teadis Braun öelda, et veel eelmisel nädalal olid Uku tänava trepp ja selle ümbrus puhtad.

«Vahel on ju praht vaid mõni tund pärast koristamist uuesti maas,» nentis linnaametnik.
Eile keskpäeval vedeles trepi kõrval rohu sees üsna palju prügi. Tegu tundus olevat sama prahiga, mis oli jäädvustatud reede õhtul toimetusele saadetud piltidel.

«Sakala» poole pöördunud inimese ütlemist mööda istuvad Uku tänava trepil tihti noored, kes suitsetavad ja joovad alkoholi ning jätavad maha prahti. Prügikasti vahetus läheduses pole.

Kaidi Braun lubas prügikastimure üles tähendada. Ta on oma ütlemist mööda üles märkinud paarkümmend kohta, kus prügikast ära kuluks või kus see tuleks ümber paigutada. Millal Uku tänav prügikasti võrra rikkamaks võiks saada, ei julgenud ta kindlalt lubada, kuid arvas, et tõenäoliselt ei juhtu see tänavu.

Braun toonitas, et kõige kiiremini lahenevad niisugused juhtumid siis, kui kodanikud otse linnavalitsuse poole pöörduvad. «Oleme sellise info eest alati väga tänulikud,» ütles ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles