Looduslodi viib lapsed Õhne jõele ja Võrtsjärvele

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Looduslodi sõidab Õhne jõel selle nädala esmaspäevast reedeni.
Looduslodi sõidab Õhne jõel selle nädala esmaspäevast reedeni. Foto: Erakogu

Sel nädalal seilab mööda Õhne jõge Looduslodi, mille pardal saavad kooli- ja lasteaialapsed õuesõppe tunde. Õhtupoolikuti võivad lodjaga lõbusõitu proovida teisedki huvilised.

Mittetulundusühingu Emajõe Lodjaselts esindaja Liisa-Lota Kaivo sõnul liigub Looduslodi õpperetkede ajal Suislepa sadamast Õhne jõele ja pikemate sõitude ajal Võrtsjärvele.

«Enamasti sõidavad meil kooli- ja lasteaiarühmad, kellega on ajad eraldi kokku lepitud,» rääkis ta. «Õhtuti kindlal ajal tehtavatele retkedele saavad kohti broneerida ja tulla kõik huvilised.»

Liisa-Lota Kaivo kõneles, et Looduslodja retki korraldatakse 2008. aastast, kuid Viljandimaal leiavad need aset esimest korda. «Kui kõik hästi läheb, plaanime siin reise korraldada ka edaspidi,» lausus ta.

Lodjaretkedega soovib Lodjaselts tutvustada laiemalt Eesti põnevaid ja ainulaadseid paiku, kuhu kuigi sageli ei satuta. Lodja meeskond on veendunud, et mida rohkem inimesed oma koduümbruse loodusest teavad, seda rohkem nad seda hindavad ja paremini hoiavad.

Igal Looduslodja retkel on kaasas giid, kes tutvustab ümbrust ja seda, mis looduses parasjagu toimub.

«Maakondades tehtavad loodussõidud ei ole kommertstegevus, vaid rohkem missioonist kantud,» selgitas Liisa-Lota Kaivo. «Teeme seda toetusrahaga: õuesõppesõite toetab keskkonnainvesteeringute keskus.»

Viljandimaal tegutseb Looduslodi 3.—7. oktoobrini. Laupäeva hommikul sõidab alus uuesti üle Võrtsjärve, et sealt Emajõe kaudu kodulinna Tartu poole liikuda.

Tuleval nädalal, 12.—18. oktoobrini on õuesõppe tunnid Peipsi lõunaosas alguse ja lõpuga Võõpsus ja Värskas.

Enne Viljandimaale tulekut jagas Looduslodi teadmisi Valgamaa lastele, kes said sellega sõita Pikasillast Väikesele Emajõele ja Võrtsjärvele. Oktoobri lõpul on lodja peatuskoht Tartus, kust ta viib lapsi avastama Emajõe-Suursoo looduskaitseala.

Emajõe Lodjaseltsi õuesõpperetked tutvustavad Eesti maitsi ligipääsmatuid alasid: jõgesid, järvi, soid ja luhti.

Retked leiavad aset varakevadest hilissügiseni Võrtsjärve, Emajõe ja Peipsi piirkonnas.

Lähemat infot retkede kohta saavad huvilised veebilehelt www.lodi.ee, kus on võimalik end ka õhtustele sõitudele kirja panna.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles