Sammulis on tühermaale kerkinud hotell

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kolme päeva vältel ligemale 250 ratsut võõrustav Sammuli tall on võistluste tarvis püstitanud hobuhotelli. Kõik 112 boksi on hõivatud ehk vabu kohti seal pole.

Üks võistluse korraldajaid, rajameister Teet Juul andis selgitust, et ehkki nende tallide juures on ajutine hobuhotell püsti esimest korda, on selline rajatis mitmele päevale jagatud võistlustel siiski võrdlemisi tavaline vaatepilt. «Bokse kasutavad ratsud, kes on kohale toodud kaugemalt, lähiümbrusest tulevad hobused viiakse ööseks koju,» selgitas Teet Juul. Tema sõnul mahub kogu ehitis kokkupakituna ühe reka koormasse.

Lisaks hobustele mõeldud boksidele tuli korraldajatel põllule tuua ajutine voolulahendus. «Üldiselt on siin kõik vajalik olemas nagu ikka,» tutvustas Teet Juul veidi mustlaslaagrit meenutavat asundust Sammuli ratsaspordiväljaku tagusel põllul.

Reedest pühapäevani Sammulis peetavatele ratsavõistlustele ootavad korraldajad kolmel päeval kokku ligemale 150 sportlast ja 250 hobust. Ühtekokku oli eelregistreerimisel kõigi päevade peale kavandatud 20 võistlussõidule kirjas ligemale 750 stardikorda.

Reedel algasid võistlused Viljandimaa karikasarja teise etapi ning Eggersmanni juunioride suvekarika osavõistluse sõitudega. Laupäeval ja pühapäeval on kavas Eesti noorhobuste tšempionaat ning lisaks hulga teisi avatud klassi starte. Laupäeval on Sammulis võistluste algus kell 9, pühapäeval kell 8. Korraldajate ütlemist mööda vältavad sõidud umbes kella 20-ni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles