Suure-Jaani laada rõhk on heategudel

Egon Valdaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suure-Jaani suurlaada peaesineja on muusik Marek Sadam.
Suure-Jaani suurlaada peaesineja on muusik Marek Sadam. Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Laupäeval Suure-Jaanis peetaval suurlaadal pakutakse rohkesti kohalikku toidukraami ja käsitööd ning kogutakse raha äsja tulekahjus kodutuks jäänud perekonnale.

Laada peakorraldaja Heino Johanson rääkis, et 18. septembril põles Suure-Jaani lähedal Arjadi külas Tiiu Viiese perele kuulunud elumaja.

«Osa laadaoksjoni tulust annetame tema kodu taastamiseks,» lausus Johanson. «Laadal on üleval ka arvelduskonto, kuhu tema heaks saab raha anda.»

Tema ütlemist mööda kogutakse raha maja seinte ja katuse taastamiseks. Katuse uuendamisele on lubanud õla alla panna ettevõtja Olev Alle. «Tiiu Viies on käsitöömeister, kes koob ilusaid kindaid ja sokke.

Käsitöö on ka meie laadal au sees,» sõnas peakorraldaja.

Oksjoniga kogutakse laadal raha teisekski heateoks: selleks, et kalastusklubi Suure-Jaani Säga saaks tasuda linna järvele Kondase silla taastamise projekti omaosaluse.

Peakorraldaja sõnutsi on üritusel vabatahtlikena ametis vallavalitsus eesotsas vallavanem Tõnu Aavasaluga.

Laat avatakse kell 10. Kultuuriprogrammi nael on kavas kell 18, kui Suure-Jaani muusik Marek Sadam esitab klaveri saatel oma uuemat loomingut. Seejärel astub püünele Kihnu Virve pereansambel ja õhtul mängib tantsuks Toomas Taul.

Pimeduse saabudes süüdatakse suur lõke ja peakorraldaja lubas pakkuda üllatust. Südaööl lahvatab taevasse ilutulestik ja pidu lõpeb diskoga.

Heino Johanson loodab, et see laat muutub traditsiooniliseks. Järgmisel aastal peetakse see koos augusti algul korraldatava järvepeoga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles