Mulgi Häärber tähistab eakate päeva

Sakala
, sakala@sakalakirjastus.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mulgi Häärber tahab eakate päeva tähistamisega näidata, et eakatekodu ei ole ebameeldiv koht, vaid mugav kodu.
Mulgi Häärber tahab eakate päeva tähistamisega näidata, et eakatekodu ei ole ebameeldiv koht, vaid mugav kodu. Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Laupäevasel rahvusvahelisel eakate päeval korraldab Halliste eakatekodu Mulgi Häärber pere oma hoolealustele ja nende lähedastele kontserdi.

Mulgi Häärberi juhataja kohusetäitja Marina Veskilt rääkis, et ettevõtmisega tähtsustatakse eakate rolli ühiskonnas. Külla on oodatud maja elanike lähedased, lapsed ja lapselapsed, sugulased ja tuttavad.

Üritus algab kell 12 kogunemisega. Kell 13 astub üles kohalik pensionäride klubi Mamma-Mia, kes esitab kaks särtsakat tantsu. Seejärel jätkab esinemist Pärnu inva-muusikaklubi ansambel.

Pärast seda saavad külalised ennast turgutada kohvilauas. Kõigil huvilistel on võimalik tutvuda eakatekodu ruumidega ning vestelda meeskonna ja hoolealuste lähedastega.

Marina Veskilt selgitas, et sümboolse üritusega soovitakse rõhutada: eakaks jäämine ei tähenda ainult üksinda kodus istumist, vaid pigem võimalust pärast elutööd mõelda natuke ka enda peale.

«Paljud eakad on teinud rasket tööd ja kasvatanud selle kõrvalt üles hulga lapsi. Keerulised ajad võtsid tihti kodust peremehe ja isa ning haprad eesti naised pidid kõigega üksi hakkama saama,» tõdes Veskilt.

«Rahvusvahelise eakate päeva tähistamisega tahame näidata, et eakatekodu ei ole häbistav või ebameeldiv koht, kuhu olude sunnil satutakse, vaid hoopis mugav kodu, mille elanike eest hoolitsevad südamlikud hooldajad,» kõneles ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles