Eesti Post uuendab kandekorda

Aivar Aotäht
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Postkast
Postkast Foto: Elmo Riig / Sakala

Järgmise aasta algul plaanib Eesti Post alustada ajalehtede kojukannet senisest varem ning seda ka maapiirkondades, mis asuvad suuremate linnade lähedal.


Ettevõtte postiteenuste divisjoni kandevõrgu arendamise osakonna juhataja Maie Narusk ütles, et varajase kande arendus on Eesti Postis ettevalmistamisel olnud juba mõnda aega.



«Teenuse osutamist — see tähendab lehe jõudmist tellijate postkastidesse hiljemalt kell seitse — planeerime alustada uue aasta esimeses kvartalis,» lausus ta.



Osakonnajuhataja täpsustas, et nimetatud kellaajaks hakkab post tellija koju jõudma enamikus linnades ja nende ümbruse elurajoonides.



«See käib ajalehtede kohta,» lausus ta. «Kella seitsmeks viiakse tellija postkasti ainult päeva- ja nädalalehed. Ajakirjad ja muu post jõuavad adressaatideni põhikandes ehk kella 8—16.»



Narusk kinnitas, et varajasem kojukanne kliendile praegusest rohkem maksma ei lähe, võimalik hinnatõus oleneb ajalehti ja ajakirju välja andvate firmade otsusest tellimishinda tõsta või see endisele tasemele jätta.



Viljandimaal planeeritakse varajast kojukannet Naruski sõnul Viljandis, Viiratsis ja Jämejalal.



Küsimusele, kuivõrd on planeeritav muudatus põhjustatud konkureeriva firma tegevuskavast, vastas Narusk, et Eesti Posti teenuse väljatöötamisel on arvestatud ajalehtede väljaandjate soove ja huve.



Tänavu novembris alustas Viljandimaal tööd Eesti Posti konkurent Express Post. Uue tegijana võttis Express Post ülesandeks kanda hiljemalt kella seitsmeks Viljandi, Viiratsi ja Jämejala piirkonna tellija postkasti «Sakala», «Postimees», «Õhtuleht» ning «Pärnu Postimees».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles