Esmaspäeval on maamaksu teise osa tasumise tähtaeg

Sakala
, sakala@sakalakirjastus.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: www.emta.ee

Maksu- ja tolliamet tuletab meelde, et esmaspäeval, 3.oktoobril on 2011. aasta maamaksu teise osa tasumise tähtaeg. Esimene maamaksu tasumise tähtaeg oli 31. märtsil.


Kui aastane maamaksu summa ületas 64 eurot, siis jagati maksu tasumine kaheks osamakseks. See tähendab, et üle 64eurose summa puhul pidi maksumaksja 31. märtsiks tasuma vähemalt pool summast, kuid mitte vähem kui 64 eurot. Ülejäänud osa maamaksust on vaja ära maksta 3. oktoobriks.

Maksu- ja tolliamet saatis sel nädalal meeldetuletusega e-kirja neile enam kui 27 700 isikule, kellel polnud ettemaksukontol vaba raha.

Need, kellel on küsimusi maamaksu kohta, saavad e-maksuameti/e-tolli avalehel kiirviidete all olevas rubriigis «Maamaks» tutvuda maamaksu puudutavate sisuliste andmetega: eri kruntide andmetega, nagu maa liik, pind, maksustamishind, maksumäär, maksukohustus jmt. Andmed on kättesaadavad nii eraisikutele kui ettevõtte või asutuse volitatud esindajatele.

Ühtlasi annab maksu- ja tolliamet teada, et e-maksuameti/e-tolli keskkonnas saab nüüdsest makseid otse teha, see tähendab, et maksumaksja ei pea oma kohustuste täitmiseks eraldi internetipanka sisenema, vaid saab seda teha otse e-maksuametis/e-tollis.

Maksude maksmine on ühiskondlik kokkulepe, mis laseb riigil toimida ja kodanikel saada sotsiaalseid garantiisid. Maamaks on riiklik maks, mis laekub täies ulatuses omavalitsuse eelarvesse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles