Naiskodukaitsjad tõid lastele rõõmu

, gerly.lehtmets@sakalakirjastus.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kolmapäeval said Jaagu kooli lapsed naiskodukaitsjate juhtimisel osaleda vahvates ettevõtmistes ja teha näiteks näomaalinguid.
Kolmapäeval said Jaagu kooli lapsed naiskodukaitsjate juhtimisel osaleda vahvates ettevõtmistes ja teha näiteks näomaalinguid. Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Kolmapäeval oli Jaagu lasteaias-põhikoolis heategevuslik üritus «Sära silma», mille korraldasid lastele rõõmu pakkumiseks Viljandimaa naiskodukaitsjad koos politsei naisühenduse ja noorkotkastega.

Pisut halliks tõmbunud sügistaeva all kohtusid lastega vahvatesse loomakostüümidesse rõivastunud naiskodukaitsjad, kellele olid appi tulnud politseinikud ja noorkotkaste juhendajad. Ühiselt korraldati lastele mänge ja muid ettevõtmisi.

«Meie poole pöördusid heategevuse sooviga Viljandimaa ühendused, kes tahtsid Jaagu kooli lastele lihtsalt üht rõõmupakkuvat üritust korraldada,» rääkis Jaagu kooli juhataja Signe Vaabel.

Naiskodukaitse Sakala ringkonna instruktor Piret Taim lisas, et plaan midagi sellist korda saata sündis juba aasta tagasi. Tema sõnul puutusid naiskodukaitsjad Jaagu kooli lastega kokku eelmisel isadepäeval ja et see üritus läks kõigile väga hinge, otsustati veel kohtuda.

«Karksi-Nuias maakaitsepäeval korraldasime heategevusliku loterii, mille tulu eest lootsime lastele palju rõõmu valmistada,» rääkis Taim. Nii kerkiski kolmapäeval Jaagu kooli õuele hiiglaslik täispuhutav loss.

Peale batuudil hüppamise said lapsed läbida noorkotkaste köisrada ja otsida liivakasti peidetud militaar­esemeid, teha näomaalinguid ja näpumaali ning proovida vigursõitu. Auhinnaks said kõik osalejad lõvi Leo käest õhupalli ja helkuri.

Ürituse lõpul ootasid kõiki osalisi külma ilma kiuste soojad pannkoogid, mis olid valminud sealsamas kooliõuel just selleks korraks üles seatud ahju kohal.

Signe Vaabeli sõnul on Viljandimaa ühingute heategevus kiidusõnu väärt, sest seda, et keegi tuleks ise mõnd ettevõtmist pakkuma, pole Jaagu koolis varem juhtunud.

«Oleme küll ise üritusi organiseerinud, aga keegi teine niimoodi korraldama pole tulnud. On ju nii tore, kui inimesed leiavad muude tegevuste kõrvalt võimaluse lastele rõõmu pakkuda,» ütles Vaabel.

Kolmapäevasest heategevusüritusest «Sära silma» sai osa 37 eri vanuses last.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles