Sajad suured ja väikesed tervitasid linna saabunud jõuluvanasid

Rannar Raba
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Laupäeva keskpäeval Viljandisse saabunud jõulumehi tulid kultuurimaja hoovi vastu võtma igas vanuses linlased. Tavapäraselt tekitasid punastes kuubedes habemikud enim elevust lastes, kes said jõulusalmi või laulu eest kingituseks magusa vaabaga piparkooke.


Meelelahutuslik tegevus algas juba kell 11.30 Männimäel, kus jõuluvanad kutsusid lapsi rongile, et üheskoos sõita läbi Paalalinnast ja bussijaama juurest ning teisigi huvilisi kaasa kutsuda.

Välilaval ja selle ees mitu tundi väldanud programmi käigus esinesid nii lauljad kui tantsijad ning mudilastele pakuti vaatamiseks noorte näitlejate ettevalmistatud nukuteatrit. Lisaks võisid kõik soovijad õnnetina valada.

Ettevõtmise eestvedaja Sirje Fedjuki sõnul viis kultuurimaja ürituse sihilikult kokku rahvakunstiühingu korraldatud käsitöö messiga, mis algas kultuurimajas juba reedel. Kui esimesel päeval peeti messi vaid hoone sees, siis laupäeval pakuti kaupa ka Turu tänaval.

Jõuluvanade saabumist on Viljandis tervitatud üle kümne aasta ning korraldajate sõnul pole see sündmus kunagi publikuhuvi puuduse all kannatanud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles