Tõnis Korts siirdub uutele jahimaadele

Margus Haav
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uude ametisse võtab Tõnis Korts maavalitsusest kaasa aastatepikkuse mitmekülgse kogemustepagasi.
Uude ametisse võtab Tõnis Korts maavalitsusest kaasa aastatepikkuse mitmekülgse kogemustepagasi. Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Ligi veerand sajandit Viljandi maavalitsuses ametis olnud ning maakonna turismiarengu võtmefiguuriks kujunenud Tõnis Korts lahkub järgmise kuu keskel seniselt töölt.

Ta leidis uue proovikivi jahinduses, mis on talle erialaliselt kõige südamelähedasem. Uude ametisse asub Tõnis Korts oktoobri keskpaigas. Et ametlikult on asi veel vormistamata, ei soostunud Korts uut kohta avalikustama. Ta ütles vaid seda, et töökoht ei asu Viljandimaal ning tegemist on jahindusvaldkonnaga.

Mitmesugused ülesanded

Jahindusbioloogi haridusega Tõnis Korts tunnistas, et talle on loodusega seotud töö kogu aeg südamelähedane olnud.

«Omal ajal töötasin keskkonnaametis ning mind kutsuti ka maavalitsusse just keskkonnaga seotud tööd tegema,» rääkis Korts. Maavalitsusse jäi ta 22 aastaks, viimased kaheksa aastat juhtis arengu- ja planeeringuosakonda.

«Selle aja jooksul on olnud hulk reforme ning olen täitnud eri ülesandeid. Mul on see õnn olnud, et tool on kõik need 22 aastat sama olnud, ehkki ametid on erinevad olnud.»

Korts lausus, et praeguse maavanema Lembit Kruusega on neil välja kujunenud hea meeskond. Teisalt on ta sisimas rahul, et saab teadmisi ja oskusi rakendada kunagi omandatud erialal.

Uued proovikivid

Valdade ühinemises, teemaplaneeringute elluviimises ning Soomaa Pan-pargi ja turismitee Greenway arendamisega seotud projektides on Tõnis Korts oma sõnul nõus ka edaspidi nõuandja ja eksperdina osalema. Maakonnast ära kolida ta siiski ei plaani.

«Viljandimaa on oma kindla identideediga ja hea auraga maakond,» nentis Korts, kes on aastate jooksul olnud maakonna arengus nii tunnistaja kui osaline. «Esimesed kümme aastat pärast taasiseseisvumist oli eriti põnev aeg, sest väga kiiresti tuli koolitada nii ennast kui teisi.»

Arengupotentsiaalilt peab Korts Viljandimaad praegugi Eestis üheks tugevamaks maakonnaks.

ARVAMUS
KRISTA KULL,
turismi­arendaja

Tõnise kohta on ainult head öelda. Tunnen teda juba peaaegu 15 aastat ja meie koostöö on olnud suurepärane. Koos oleme Viljandi turismipiirkonna kuvandi loomisega palju vaeva näinud. Tõnis on teinud seda tööd südamega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles