Viljandi aasta õpetaja paneb lapsed tantsima

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aasta õpetaja tiitel tuli Maie Tammemäele üllatusena, kuid mõistagi oli tal hea meel, et suurele tööle järgnes tunnustus.
Aasta õpetaja tiitel tuli Maie Tammemäele üllatusena, kuid mõistagi oli tal hea meel, et suurele tööle järgnes tunnustus. Foto: Elmo Riig / Sakala

Viljandi tänavuse aasta õpetaja aunimetuse pälvis huvikooli rahvatantsuõpetaja Maie Tammemäe, kelle juhtimisel jõudis suvisele üleriigilisele tantsupeole kuus rühma.

Viljandi haridus- ja kultuuriameti peaspetsialisti Katrin Mändmaa sõnul väärib Maie Tammemäe esiletõstmist kui pikaaegne tantsuõpetaja, kuid kõnealune aunimetus anti talle just möödunud aasta tegude eest.

Pedagoogi kandidatuuri üles seadnud Viljandi huvikool on rõhutanud, et lisaks tunnitegevusele on õpetaja Tammemäe leidnud palju võimalusi õpilaste osalemiseks rahvatantsijate kokkusaamistel ja festivalidel.

Kõik Maie Tammemäe rühmad osalesid maakonna tantsupeol ning kuus kollektiivi said võimaluse kaasa lüüa laulu- ja tantsupeol «Maa ja ilm».

«Lisaks tunnitegevusele oli Maie Tammemäe abiks maakondliku tantsupeo korraldamisel,» seisis soovituskirjas.

Maie Tammemäe tõdes eile, kui ta lastega järjekordsele esinemisele sõitis, et möödunud õppeaasta oli väga vastutusrikas.

«Kõigil rühmadel oli ju soov esineda heal tasemel, pälvida kõrged kategooriad ning saada suures konkurentsis võimalus minna koolinoorte tantsupeole,» rääkis ta. Tallinna peole pääsesid neli rühma maagümnaasiumist ning üks huvikoolist ja Paalalinna gümnaasiumist.

«Olen tulemusega väga rahul ja tänan tantsijaid, kes suutsid end ületada ja sinna pääsesid,» lausus õpetaja.

Praegu juhendab Maie Tammemäe kümmet rahvatantsurühma. Tema käe all seavad samme huvikooli, Paalalinna ja maagümnaasiumi õpilased ning ka Viljandi memmed ja Paalalinna gümnaasiumi õpetajad.

Pedagoog tõdes, et juhendatavate rühmade arv on suur, kuid tantsijad annavad talle jõudu ja panevad tegutsema. «Kui laste silmadesse vaadates näed tänulikkust, ei saa neile eluilmas ära öelda,» lausus kogenud tantsuõpetaja.

Aasta õpetaja tiitel tuli Maie Tammemäele üllatusena, kuid mõistagi oli tal hea meel, et suurele tööle järgnes tunnustus. «Olen rõõmus, et ka rahvatantsuõpetajat peetakse sellise tiitli vääriliseks,» ütles ta.

Viljandi aasta õpetajaks esitati seekord 11 pedagoogi.

Aasta haridusjuht

Viljandi aasta haridusasutuse juhi aunimetuse sai Jakobsoni gümnaasiumi õppejuhataja Kaie Lõhmus.

«Tema oli sellele kohale ainus, kuid see-eest väga tugev kandidaat,» lausus Katrin Mändmaa.

«Erilist tunnustust väärib Kaie Lõhmus seepärast, et ta on meisterlikult ja kohusetundlikult tegelnud Valuoja põhikooli ja Jakobsoni gümnaasiumi liitmisega,» jutustas peaspetsialist. «Juba enne kõnealuse otsuse jõustumist käis Lõhmus Valuoja koolis infot kogumas ja nõustamas. Ta võttis selle kooli kollektiivi ja lapsed kohe omaks.»

Lisaks eeltoodule on Jakobsoni gümnaasiumi hoolekogu ja õpilasesindus esile tõstnud Kaie Lõhmuse isikupärast õpetamise stiili, järjekindlust õppemetoodika rakendamises, tööd uute ainekavade väljatöötamisel ning head meeskonna loomise ja probleemide lahendamise oskust.

«Tema juhtimisel on ellu viidud kõiki kooli töövaldkondi hõlmav sisehindamissüsteem,» vahendas Katrin Mändmaa soovituskirja põhjendusi.

Maakonna tasemel on Kaie Lõhmuse tegevust tunnustatud nii aineõpetajate töö koordineerija, algklassiõpetajate ainesektsiooni juhi kui lektorina. Pedagoogil jätkub indu tegutseda ka üleriigilisel tasemel: ta on südameasjaks võtnud õppekava rakendamise ja efektiivse sisehindamissüsteemi väljatöötamise ning praktiliste kogemuste jagamise kogu riigis.

Teenekas õpetaja

Teeneka õpetaja aunimetus otsustati tänavu anda Viljandi huvikooli kauaaegsele võistlustantsuõpetajale Helle Paldrale. Kuigi Paldra alanud õppeaastal õpetajatööd ei jätka ning ka võistlustantsuring lõpetas huvikoolis tegevuse, väärib kauaaegse pedagoogi panus linnavalitsuse hinnangul esiletõstmist.

Sellele tiitlile esitati kolm kandidaati. Lisaks Helle Paldrale olid välja pakutud Viljandi muusikakooli õpetaja Leelo Rõuk ja Männimäe lasteaia pedagoog Viive Zirk.
Silmapaistva noore õpetaja aunimetuse määramiseks tänavu kandidaate ei pakutud nagu ka eelmisel aastal.

Kõik tunnustatud ja aunimetuste kandidaatideks esitatud pedagoogid on oodatud tänuüritusele, mis algab Viljandi raekojas 6. oktoobril kell 16.

KANDIDAADID

Viljandi tänavused aasta õpetaja kandidaadid
• Hille Allvee (Paalalinna gümnaasium)
• Inna Arutjunjan (Kaare kool)
• Marika Järveveer (lasteaed Männimäe)
• Inga Jürgens (lasteaed Midrimaa)
• Kadri Kuusik (Jakobsoni gümnaasium)
• Merike Moks (lasteaed Mängupesa)
• Piret Mädamürk (lasteaed Mesimumm)
• Hedi-Kai Pai (Viljandi muusikakool)
• Ene Runing (Viljandi maagümnaasium)
• Maie Tammemäe (Viljandi huvikool ja tantsuklubi Linavästrik)
• Aune Varik (Viljandi spordikool)
Allikas: Viljandi linnavalitsus

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles