Arkaadia aia kuusk asendatakse

Karl-Eduard Salumäe
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arkaadia aia Väike-Turu tänava poolses küljes kasvav kuusk on õnnetus seisus.
Arkaadia aia Väike-Turu tänava poolses küljes kasvav kuusk on õnnetus seisus. Foto: Elmo Riig / Sakala

Viljandis Arkaadia aias viltu vajunud paarikümnemeetrine kuusk võetakse mõne nädala pärast maha ning selle asemele istutatakse umbes viie meetri kõrgune puu.

Linnavalitsuse majandusameti spetsialist Inga Nõmmik ei julgenud kindlalt väita, kas Viljandis on ka varem ühe puu asemel täpselt samasse kohta teine istutatud. Alleesid on tema andmete järgi korrastatud küll ning seetõttu ta eesootavat tööd kuigi erakordseks ei pea.

Viljandi linnapea Loit Kivistiku sõnade kohaselt tingis linnavalitsuse otsuse kuuse õnnetu seis. «Tekkis kartus, et see muutub majadele ja jalakäijatele ohtlikuks,» selgitas ta.

Puu kõrvale äri- ja eluhoonet ehitava osaühingu Baltest Consult juhatuse liige Mark Orav kinnitas, et tema süda on tänu sellele otsusele rahulikum.

«See puu on ju lausa viltu!» lausus Orav ning lisas, et räämas kuusk kujutab endast juba praegu ohtu.

Puu võrra vaesemaks Arkaadia aed siiski ei jää, sest linnavalitsuse otsuse järgi istutatakse hinnanguliselt paarikümne meetri kõrguse kuuse asemele teine, nelja-viie meetri kõrgune puu.

Inga Nõmmik ütles, et kuigi uue puu liigi osas ei ole lõplikku otsust langetatud, saab selleks tõenäoliselt «Trabandi» nime kandev elupuusort. See, et kuusk just elupuuga asendataks, on Nõmmiku jutu järgi ka sinnasamasse kerkiva hoone arhitekti Sven Viirese soov.

Inga Nõmmiku kinnitust mööda tuleb puu asendada kolme nädala jooksul, Loit Kivistik avaldas aga lootust, et sellega saadakse ühele poole pigem nädala või kahega.

Viljandi linnavalitsuse majandusameti juhataja Reevo Maidla rääkis, et järgmise nädala lõpuks tuleks leida ettevõte, kes rajaks Arkaadia aiast Väike-Turu tänavale viiva jalakäijate tee.

«Ehitus hakkab pihta kohe, kui ehitaja on leitud,» lausus majandusameti juhataja tööde ligikaudse alguskuupäeva kohta. Seda, kui kaua neljasaja ruutmeetri suuruse pindalaga tee valmimine aega võib võtta, ei osanud Maidla hinnata.

Uus puu jääb rajatava tee sisse ning linnapea Loit Kivistiku sõnul jäetakse puu ümber haljastatud sõõr.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles