Tarvastu pais sai uue kuue

Aivar Aotäht
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paisjärve sild on valmis. Endine väiksem sild (esiplaanil) paigaldati maaomaniku soovil kunagise purde kohale maantee lähedal.
Paisjärve sild on valmis. Endine väiksem sild (esiplaanil) paigaldati maaomaniku soovil kunagise purde kohale maantee lähedal. Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Mustla piiril paisjärve ääres köidab pilku eelmisel nädalal valminud tamm ühes sillaga.

Töö võtsid vastu Tarvastu vallavalitsus ning mittetulundusühing Tarvastu Spordi ja Vaba Aja Klubi kui uuenduse algatajad.

Nagu ütles projektijuht, valla arendusnõunik Ilona Tiigi, olid endise paisu ja silla lõhkunud 2009. aasta detsembris kõrgele tõusnud vetevood. Tema teada olid põhjuseks suured sajud ja ootamatu tammi avamine ülesvoolu Pikrus.

«Tellisime mitu ekspertiisi, mis lisaks veetulvale nimetasid põhjuseks  projekteerimisvigadest tingitud ehitusvigu,» lausus Tiigi. «Projekteerija oli aktsiaselts Maa ja Vesi ning ehitaja osaühing Metatron.»

Arendusnõunik märkis, et seejärel käisid vallal ehitaja ja projekteerijaga tulised  läbirääkimised. Lõpuks sõnastas vald advokaadi abiga kahjunõude ning siis olid osalised valmis kompromissiks. Sõlmitud koostöökokkuleppe järgi koostas projekteerija oma kuludega paisu uuendamise projekti ning ehitaja taastas paisu projekteerija vastutuskindlustuse ja oma kuludega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles