Omavalitsused pidudele palju ei kuluta

Rannar Raba
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
SAKALA01:MESIMUMM : VILJANDI, EESTI, 20DEC07
Mesimummu lasteaed sumiseb uues tarus.Pildil  jõuluaeg.
pk/ Foto PEETER KÜMMEL/ SAKALA
SAKALA01:MESIMUMM : VILJANDI, EESTI, 20DEC07 Mesimummu lasteaed sumiseb uues tarus.Pildil jõuluaeg. pk/ Foto PEETER KÜMMEL/ SAKALA Foto: PEETER KÜMMEL/SAKALA

Viljandimaa omavalitsused püüavad jõulupidudele tänavu kulutada vähe või üldse mitte.


Mitmel pool, kus volikogu liikmetele, allasutuste juhtidele ja ametnikele jõulupidu korraldatakse, ei kulutata selleks maksumaksja raha, vaid kogutakse osalemistasu.



Viljandi linnavalitsus kutsus oma ametnikud eile õhtul Männimäe külalistemajja ja palus neil omalt poolt tasuda 175 krooni. Linnapea Kalle Jents selgitas, et jõulupeo pidamine on linnavalitsuses kujunenud traditsiooniks, ehkki eelarves pole selleks summat ette nähtud. Igal aastal on kogunemist korraldanud erinev amet ning seekord oli kord arhitektuuri- ja planeerimisameti käes.



Viiratsi ja Abja vallas ei ole ametnike üritust üldse oodata. Viiratsi vallavanema Väino Luige sõnade kohaselt on vallas kombeks, et rahvamajad korraldavad avalikud tasuta jõulupeod ning nendele on oodatud ka ametnikud ja juhid. Eraldi pidu pole tema jutu järgi omavalitsusele mõtet korraldada, sest varasem kogemus on näidanud, et huvi selle vastu jääb võrdlemisi leigeks.



Suure-Jaani valla juhid tulevad jõulude ja aasta lõpu puhul kokku tõenäoliselt Suure-Jaani rahvamajja, kuid märkimisväärset summat valla raha selleks ei kulutata.



«Võib-olla veidi kulub, aga loodetavasti üldse mitte — see selgub lähiajal,» lausus ta. «Arvatavasti korjame 100-kroonist osalustasu ja üüri ei pea me maksma, sest tegu on valla enda majaga. Loodan, et pilli mängib üks meie volikogu liige.»



Pärsti vald on tänavu ametnikud, allasutuste juhid ja volikogu liikmed kutsunud Ramsi vaba aja keskusesse pidulikule õhtusöögile, mille juurde alkoholi ei pakuta. Lauakatmisele kulub mõni tuhat krooni. Milliseks lõplik summa kujuneb, ei osanud vallavanem Erich Palm neljapäeval öelda, sest see sõltub osalejate arvust.



«Oleme planeerinud nii, et esmalt on volikogu istung ja selle järel on niinimetatud püha õhtu söömaaeg,» rääkis Palm. «Midagi erakordset selles pole. Kahjuks ei saa me endale teatrimaja kinnipanemist ja suurejoonelist vastuvõttu lubada.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles