Folgipeo ehitajad sulgevad Vabaduse platsi juba esmaspäevast

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandi linnas suletakse folgipeo korraldamiseks Vabaduse plats ja mõned tänavad.
Viljandi linnas suletakse folgipeo korraldamiseks Vabaduse plats ja mõned tänavad. Foto: Eesti Pärimusmuusika keskus

Viljandi folgipeo esimesed märgid linnas liikujale hakkavad paistma esmaspäeval, kui parkimiseks suletakse Vabaduse plats ning autoga ei pääse ka Tasuja puiesteele.

Nagu tavaliselt algab festivali telkide ja lavade püstitamine esmaspäeval ning kestab kolm-neli päeva, et kõik oleks neljapäeva lõunaks valmis. Folgipeo ala ümber rajatakse aed ning selle sisse jäävat ala nimetatakse pärimeetriks. Selle ehitus algab samuti esmaspäeval, kuid inimesed saavad lossimägedes kuni neljapäeva lõunani vabalt liikuda.

Piletit hakatakse pärimeetrisse pääsemiseks küsima alates festivali ametlikust algusest.

Kui Vabaduse plats ja selle ümbrus on autodele liikluseks suletud esmaspäeva varahommikust kuni järgmise esmaspäevani, siis Turu ja Väike-Turu tänav on liiklusele suletud ainult festivali ajal ja siiski mitte kogu päev, vaid kontsertide ajal.

Turu tänaval on festivali lava Sakala keskuse taga ning Väike-Turu tänaval esinevad muusikud vabatahtliku tuletõrjeühingu hoovis.

Peatumine on festivali ajal keelatud Kaalu tänava ühel osal ning maavalitsuse taga oleval lõigul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles