Comeniuse partnerid kohtuvad Viljandis

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna tulevad Viljandisse noored Saksamaalt ja Norrast, et hakata koos Jakobsoni gümnaasiumi õpilastega uurima siinseid energiatootmise võimalusi.

Tegemist on Comeniuse projektiga, millest võtavad osa Jakobsoni gümnaasiumi IXa ja b klassi õpilased ning Saksamaa Julius Stursbergi gümnaasiumi ja Norra Stryni keskkooli samaealised noored.

Mullu alanud projekti teema on «Alternatiivenergia ehk Uuendustega puhtama maailma nimel».

Jakobsoni gümnaasiumi õpetaja Marika Anissimovi sõnul tutvuvad õpilased projekti käigus eri maade energiatootmise võimalustega. Igas riigis vaadatakse kindlasti ka seda, kas ja kuidas on võimalik energiat toota vee, tuule või päikese abil.

Kohtumisteks tuleb õpilastel koostada esitlus või teha praktiline töö.  

Marika Anissimovi kirjeldust mööda on üks kohtumine igas riigis juba aset leidnud. Seekordne kokkusaamine kestab 27. septembrist 3. oktoobrini.

Külalised jõuavad Viljandisse täna ning mõlemat riiki esindab kuus õpilast, keda majutavad Jakobsoni kooli õpilased.

Homme kavatseb projektiga seotud seltskond sõita Ida-Virumaale, et vaadata Kohtla kaevandusmuuseumi ning seda, milliseid tagajärgi põhjustab põlevkivi kaevandamine. Veel tutvutakse piirilinna Narvaga.

Reedel on välismaalased Jakobsoni gümnaasiumi tundides ning kuulavad õpilasettekandeid. Pärastlõunal sõidetakse Tartusse Ahhaa keskusesse.

Laupäeval on Tipu looduskoolis taastuvenergia õppepäev ja töötoad. Seejärel imetletakse kaunist Soomaad.

Pühapäeval on peredel võimalik näidata külalistele Viljandit ja siis alustavad nood tagasisõitu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles