Kollatõbi on hakanud koolinoori murdma

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Esmaspäeval kogunenud Viljandimaa A-hepatiidi ennetuse töörühma andmetel on maakonnas kollatõppe haigestunud 44 inimest ning oktoobriks prognoositakse nakatunud noorte hulga suurenemist.

Kui vaadata maakonna haigestunute läbilõiget, siis neli neist on eelkooliealised, kümme kooliõpilased, kaks üliõpilased, 15 töötavad inimesed, kaheksa töötud, kaks kodused ja kolm pensionärid.

Kogu Eestis haigestus eelmisel nädalal kollatõppe 13 inimest. Üheksa neist olid viljandimaalased ning ülejäänud neli olid nakkuse saanud tõenäoliselt Viljandist.

Erilist tähelepanu nõuab töörühma meelest asjaolu, et kolmandik haigestunutest on noored, kes võisid kooliaasta algust arvestades kontaktide kaudu haigust enese teadmata levitada. Samuti hakkab haigus maad võtma nende inimeste hulgas, kes on elule pisut jalgu jäänud.

Maavanem Lembit Kruuse sõnul teeb heameelt asjaolu, et maakonnas on lahenenud vaktsiini küsimus ning iga inimene saab soovi korral end vaktsineerida lasta.

«Muret teeb asjaolu, et peredes, kus on juba haigestunud inimene, ei pruugi olla raha, et teisi pereliikmeid vaktsineerimisega kaitsta,» nentis maavanem.

Kruuse kinnitas, et karantiini kehtestamist ning rahvaürituste keelamist praegu ei arutata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles