Torupilli-Antsu jutu: Jõud massap

, Riidajalt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ants Taul
Ants Taul Foto: Elmo Riig / Sakala

Ildaaigu võtt riigikogu uvve iilarve vastu ja nagu te tääde, sis sõaväevärgi pääle panti raha manu. Võis ju kohe akate kraaksma, et mesjaos, aga mia ole sedä miilt, et esi me oleme na sinna valinu ja selle jaos na omgi, et na me iist mõtles. Võis ju akate nüid targuteme, et esiki raha vähä ja nõnda edesi, et inimese ei jõvva enämb süvvä osta ja õpetejede piaaigu streigive joba. Aga ilman om elu nõnda säetu, et inimestel om küüdse kigil ende poole, selle jaos om vällä mõteldu sii turumajanduse värk. Kuda riigikogu ja valitsus sedä reguleeris, et sii toimis? Sedämuudu, et lihtsald lask kigil oma küüdsi aade sinna, kos na tahtva — egäl om vaba voli tegutse. Sedäviisi loksus asi esi paika.

Sõaväevärgi puuld vaadeten om teedä tõde, et massap jõud. Kel om jõud, sel om ka õigus. Ku sul sõaväge ei ole, sis tule sii, kel om suurembe ruska ja pikemb väits vüü vahel,  suskas su ärä ja tule sinu kotusse pääle eläme. Siin ei ole meil midägi ütelde, nigu mulk ütles: ei ole midägi tetä. Egä sii vene karu ju ei maga, ta om talveunen kogu aig.

Näe, nüid Putin akkas ennest presidendis säädmä ja temä kõva suuvuuder Medvedjev kõneles, et tule sõavägi modernisiiri ja uvves tetä. Kudas sis me saame siin magade? Nemä teeve ja me ei tii! Sedämudu kuiki sii asi ei lää. Iki mõtleme selle pääle, kudas me iki kaitstu oles ja tõisipidi pias viil kõvembini mõtleme, kuda ilma rahate kah saa ennest kõvembes tetä. Sina, eesti miis, ärä kasvate kõttu, ärä kaani õlut nõnda pallu, mine tii trenni ja ole kõva poiss, et sa iki ruskat jõvvat üles pää kohale ja viil kõrgembele kah tõsta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles