«Lope de Vega»

Tea Raidsalu
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Männimäe salongkinos linastub Lope de Vega elul põhinev draama, mille vaatajad saavad sukelduda kirjaniku elul põhinevatesse seiklustesse.
Männimäe salongkinos linastub Lope de Vega elul põhinev draama, mille vaatajad saavad sukelduda kirjaniku elul põhinevatesse seiklustesse. Foto: Filmi kodulehekülg

Männimäe salongkinos linastub Lope de Vega elul põhinev draama, mille vaatajad saavad sukelduda kirjaniku elul põhinevatesse seiklustesse.
Seansid toimuvad: 28., 29., 30. septembril ning 2., 5., 6., 9., 12., 14. oktoobril kell 20.

Lope de Vegat loetakse Don Quijote autori Miguel de Cervantese kõrval Hispaania kuulsaimaks poeediks tänu tema 3000 sonetile, 1800 etendusele, arvukatele novellidele ja poeemidele. Kirjaniku elu ja tööd kajastavates lugudes on üüratu loomingulise pärandi kõrval sama põhjalikult lahatud tema hämmastavalt kirjut eraelu.

Niisiis, noor ja andekas dramaturg Lope töötab tuntud kirjanike juures tekstide ümberkirjutajana. Ta armub kirglikult oma ülemuse imekaunisse tütresse, kes paraku on abielus ja ei kavatse lahutada. Solvatud ja haavunud Lope maksab kätte, mis viib omakorda pagendusega eksiili. Meest aitab lapsepõlvesõbratar Isabella, kellega reisides, mõistab Lope, et tegelikult kuulub tema süda hoopis Isabellale. Kuid elukeerdkäigud ja saatus toovad talle uusi katsumusi.

Filmis peaosalist kehastav Argentiina näitleja Alberto Ammann iseloomustab kirjanikku kui 400 aasta taguse Hispaania Kuldse Ajastu rokkstaari ja võrdleb tema värvikat karakterit David Bowie, Freddie Mercury või Bob Dylaniga, kelle kõigi elud on väga intensiivselt elatud.

Filmi režissöör A. Waddington on öelnud, et Lope lugu on eriline ja haarab kaasa, kuna selle sisu on hästi kohalduv ka tänapäeva - sündmustik keerleb ümber noore inimese ees seisvate valikute, unistuste, murede ja hirmude.

Filmi teinud meeskond on põnevalt rahvusvaheline: linateose valmimist saatis muhe aasimine, kas brasiillasest režissöör, argentiinlasest näitleja ja uruguailasest filmimuusika kirjutaja ikka suudavad elustada hispaanlasest kirjanikku. Tulemus on hea - seda tõendab kasvõi asjaolu, et film valiti mainekate Veneetsia ja Toronto Filmifestivalide programmi, Hispaanias kultuuri sõpradele on film küll kohustuslik vaatamine.

Arvestades klientide soove on pimedate sügisõhtute seansside ajad nüüdsest tõstetud ettepoole, viimane seanss salongkinos algab kell 20, et kõik filmisõbrad ka viimaste bussidega liikuma saaksid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles