Päästjad tõid kitse kaevust välja

Sakala
, sakala@sakalakirjastus.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Nädalavahetusel said Viljandimaa päästjad harvaesineva väljakutse: Suure-Jaani vallas Mäekülas oli kuiva kaevu kukkunud noor metskits.

Väljakutse tuli laupäeval kell 13.54. Kaevu ja lõksus oleva looma oli avastanud juhuslikult möödunud jahimees.

Lõuna-Eesti päästekeskuse pressiesindaja Marek Kiige sõnul oli maakividega vooderdatud kunagine veevõtukoht umbes kuus meetrit sügav ning katteta.

«Katteks olnud lauad olid läbi mädanenud,» täpsustas Kiik. «Koht oli suhteliselt kõrvaline, kaev asus metsa ääres põllul.»

Ehkki metskits oli läbi teinud mitmemeetrise õhulennu, polnud tal väliseid vigastusi ning ta püsis aktiivne. Päästja laskus redeli abiga kaevu ning tõi hädalise süles välja. Seejärel lasti kits metsa.

«Katmata aukudest või kaevudest on päästjad aeg-ajalt väiksemaid loomi välja aidanud,» rääkis Kiik selliste juhtumite esinemissageduse kohta. Ta tõdes, et nii suurt neljajalgset pole Lõuna-Eestis viimasel ajal sel moel päästa tulnud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles